Jól állt a tulipános pohár a várnak

Szikrázó napsütés nappal, forró hangulat éjjel - tegnap véget ért a VIII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A 3 napig tartó eseményre közel tizenötezren látogattak el, melyen idén a pálinka mellett a whisky-é volt a főszerep.

Míg a Budai Vár Oroszlános Udvarában egy filmforgatás előkészületi munkái zajlottak, a Hunyadi Udvarban zavartalanul válogathattak a vendégek a több mint négyszázféle pálinka és közel félszáz whisky, köztük az új ízeket is felvonultató Jim Beam bourbonjei közül.

A fesztiválozók kifejezetten keresték az újdonságokat. Ezt bizonyítja, hogy a klasszikus ízek mellett a déli gyümölcsökből, zöldségekből, sörökből készült párlatok kimondottan kedveltek voltak, miként az abszolút kuriózumnak számító, 12 évig tölgyfahordóban érlelt Békési whisky is nagyon népszerűnek számított.

A mostani rendezvény egyik újdonságaként a szervezők Borbáth Gabriella pálinkaszakértő segítségével tematikus kóstolósorokat állítottak össze, ezzel könnyítve meg a kevésbé rutinos fesztiválozók dolgát. Az érdeklődők egyénileg, vagy akár szakértő kísérettel is végigjárhatták a különböző célcsoportoknak szánt pálinkatúrákat. A vállalkozóbb szelleműek a Rézangyal blendelő kurzusán bizonyíthattak, melynek során négyféle szilvapálinkából mindenki elkészíthette a saját maga házasítását.

Az alkalmanként skót dudajátékkal felpezsdített Whisky Udvarban közel félszáz single malt, blended és bourbon kiválóság közül válogathattak hétvégén a whisky rajongók. A közönség folyamatos visszajelzései alapján beigazolódott, hogy egy-egy jó minőségű whiskynek is legalább olyan izgalmas árnyalatai lehetnek, mint a jó pálinkáknak.

Elégedettek lehettek azok is, akiket a koncertprogramok csábítottak elsősorban a Budai Várba. Pénteken egy őrült rockabilly buli után Fábián Juli, Pély Barna és a PASO-s Krisa szórakoztatta Random Trip örömzenével a vendégeket. Szombaton a táncos reggae, ska, punk és latin elemekből építkező zenekaroké volt a színpad.

Vasárnap örökérvényű magyar slágerek szenzációs feldolgozásai, no meg a Maszkura és a Tücsökraj összetéveszthetetlen muzsikája csalt letörölhetetlen mosolyt a közönség arcára.
Ahogy évről évre megszokhattuk, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon a nagyszerű kolbászok, húskészítmények és sajtok mellett idén is a legfinomabb italok jelentek meg. A három nap alatt tizenötezren látogattak el a Budai Várba, hogy az élet italával töltött tulipános poharukat a magasba emeljék, koccintsanak, és jó egészséget kívánjanak.

 

Forrás: Élelmiszer Online


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?