Két ételízesítőt hívott vissza a Nébih

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívott két ízesítőt az illetékes hatóság. áll a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden közzétett információja alapján.

Nem jelölt allergén, zeller jelenléte miatt visszahívják és kivonják a forgalomból az 500 grammos kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékét, valamint az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű terméket, közölte a Nébih kedden a honlapján.

 

A közlemény szerint a Nébih hatósági ellenőrzésen mutatta ki a termékekben a zeller jelenlétét, ugyanakkor ezen allergén a termékek jelölésén nem szerepelt.

Kiemelték, a zellerre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthatnak ki a termékek, ezért kérik, hogy azokat ne fogyasszák el.

A Variocommerce Kft. weboldalán megjelent tájékoztatóban a forgalmazó kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben vásároltak a 2022. február 16-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező, 500 gramm kiszerelésű Vitaspice Nagyi Fűszerkeverékből, akkor azt vigyék vissza bármely TESCO áruházba, ahol a terméket visszavásárolják és vételárát visszatérítik – közölte a Nébih.

 

Az 500 grammos Mr.Spice Ételízesítőt, illetve a 750 grammos Ételízesítő elnevezésű termék forgalmazója a Penny Market Kft.

 

 

Forrás: Nébih / index.hu


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?