Nyár, meleg, joghurtfagylalt

A hagyományos fagyinál jóval egészségesebb édesség receptje Olaszországból származik, az elkészítéséhez használt friss tejet és joghurtot azonban magyarországi partnerektől szerzik be.

Friss tejjel és friss joghurttal készül az úgynevezett joghurtfagyi, amelyet egyebek mellett alacsony cukor-, kalória- és zsírtartalma tett népszerűvé a világ számos országában (100 g termék energiatartalma 122,2 kcal). Az Opera közelében megnyitott Yogurt Fabbrica üzlet kínálatában a fagyasztott joghurt klasszikus és ízesített változatai, valamint a számos különböző feltét mellett friss gyümölcslevek, üdítők, továbbá kávék és teakülönlegességek is szerepelnek.

Az üzlet magyar és francia magánszemélyek közös vállalkozása. A Yogurt Fabbrica „története” egy közös amerikai utazás alkalmával kezdődött, itt ismerkedett meg Ferenczy Emil és Henri Boulgakov a fagyasztott joghurttal. 

"Gépeinkkel néhány perc alatt elkészíthető száz adag joghurtfagylalt - mondta Henri Boulgakov, a Yougur Fabbrica francia társalapítója. - A hagyományos fagyinál jóval alacsonyabb cukor-, kalória- és zsírtartalma, egy fagylalt kalóriatartamának alig a fele."

Az alap kínálatban natúr joghurtfagylalt és egyféle ízesített változat található (ez utóbbi heti redszerességgel változik majd), emellett tucatnyi topping (gyümölcsök, csokoládék kinek-kinek ízlése szerint) és öntetetk segítségével tehetjük változatossá a joghurtfagyinkat.

A Yogurt Fabbricát 2012-ben alapították. Bár a koncepció franchise hálózatért kiált, egyelőre nem szerepel a tervek között üzlettársak bevonása.

"Az elkövetkezendő időszakban - az Opera mellett nyílt első üzlet tapasztalatait értékelve - elsősorban a nagyobb magyarországi városok felé terjeszkedünk - mondta a Vendég & Hotel Online-nak Henri Boulgakov. - Ugyanakkor az sem titok, hogy szeretnénk túllépni a határokon, és közép-európai branddé emelni a Yogurt Fabbrica-t."


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?