Olasz elismerés tizenhárom budapesti étteremnek

Tizenhárom budapesti étterem munkáját díjazta az Olasz Gazdasági Fejlesztési Minisztérium az olasz konyhaművészeti hagyományok minőségi megőrzéséért.

Az elismerést jelző emlékplaketteket az éttermek képviselői az olasz konyhaművészet sokszínűségét bemutató nemzetközi konferencia sajtótájékoztatóján vehették át kedden a Magyarországi Olasz Kereskedelmi Kamara elnökétől, Maurizio Saulitól.

A díjazott budapesti éttermek a Fausto's, a Fausto Osteria, a Krizia, a Millennium da Pippo, az Okay Italia, a Terzo Cerchio, a Tom George Italiano, a Ristorante illetve a Gastronomia Pomo d'Oro, az Etno Ristorante e Pizzeria, a Ristorante Rustico, a Trettoria Venezia, a Trettoria Toscana.

Sauli elmondta, a kiválóság nem elegendő, elsősorban a minőség volt a legfontosabb tényező az Olasz vendégszeretet elnevezésű díjak odaítélésének kérdésében. Az egész világon összesen 722 elismerést, Európában 304-et osztottak ki. A projekt folytatódni fog, a második szakaszban megkezdik a vidéki olasz éttermek feltérképezését Magyarországon is - jelentette be Sauli.

Az Olasz Konyhaművészeti Akadémia (OKA) budapesti tagozata és a budapesti Olasz Kultúrintézet Az olasz konyhaművészet sajátosságai és sokszínűsége 150 évvel Olaszország egyesülése után címmel nemzetközi konferenciát rendez pénteken. Magyar és olasz előadók szólnak a Risorgimentóról, azaz az olasz egyesülés korszakáról, arról, hogyan látják a magyarok az olasz konyhát és hogyan vélekednek a világban az olasz étkezési szokásokról. Szó esik Pellegrino Artusi száz évvel ezelőtti legendás szakácskönyvének az egyesülésre gyakorolt hatásáról is.

Az előadók között szerepel többek között Szabó Győző, az ELTE docense, Sergio Corbino nápolyi újságíró, Paolo Petroni író-újságíró, valamint Sergio Mei nemzetközi séf. Alberto Tibaldi, az OKA budapesti küldötte elmondta, a konferenciára 80-90 nemzetközi vendéget várnak. (forrás: MTI)


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?