Széll Tamásék bisztrót nyitnak a Hold utcai Piacon

Amint lezajlik január végén a franciaországi Lyon-ban a Bocuse d’Or döntő, Széll Tamás és párja, Szulló Szabina utána sem tétlenkedik, mert nagy fába vágták a fejszéjüket: 2017 februárjában saját vendéglátóhelyet nyitnak a fővárosban, a belvárosi Hold utcai Piac földszintjén.

A hely neve az eddig üresen álló stand száma, azaz Stand 25 Bisztró lesz. Társuk is van az új vállalkozáshoz, Csahók Ibolya személyében, aki a vendéglátás körüli teendőket vállalta magára. Szabina és Tamás pedig azzal foglalatoskodnak, amihez igazán értenek: ők főznek a konyhán. Amelyről egyébként bárki meggyőződhet majd, hiszen csak egy üvegfal választja el a 40 főt befogadó vendégtérről a professzionális gépekkel felszerelt látványkonyhát.

A hely amúgy összességében nem nagy, mintegy 50 nm-nyi terület, a helyet Fejes Gergő belső építész tervei alapján rendezik be. A konyha stílusa pedig erősen különbözik a piac felső szintjén lévő vendéglátóhelyek koncepciójától, hiszen fent főként egyféle ételt kínálnak egy-egy helyen, míg Széll Tomiék teljes menüsort, azaz elő-, főételt és desszertet is kínálnak minden nap, az étlapot pedig, terveik szerint, hetente cserélik. De, mint elmondták, emblematikus fogásaik - ilyen a gulyásleves, a rakott krumpli vagy a somlói galuska - mindig szerepel majd az ajánlatok között, és természetesen, ahogy eddig is, alapvetően magyar alapanyagokkal dolgoznak.

 


Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban

Pezsgők és aszúk arzenálja várja e héten a pesti ötcsillagos házban 

Hagyományos érlelésű pezsgőkből és tokaji aszúkból rendez kóstolót a Winelovers december 27-én, a budapesti Hotel Intercontinentalban.
Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja

Közönségdíjas a Master Good karácsonyi tévéreklámja 

Az egyik szakmai portál közönségdíját vehették át.
Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós

Friss felmérés: a töltött káposzta toronymagasan vezet, mögötte a halászlé és a rántott hús is dobogós 

Mindez az Europion reprezentatív felméréséből derül ki, amelynek során a magyar lakosság karácsonyi és újévi szokásait, valamint a magyarok kedvenc ételeit, filmjeit, zenéit vizsgálták.
Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market

Hamarosan Budapesten is nyílik egy Time Out Market 

2025-ben megnyílhat az első olyan gasztronómiai és kultúrális központ, amely már a világ több nagyvárosában létezik.
Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember

Hová tart a világ? Már a méregdrága Dubai csokiban sem bízhat az ember 

A baden-württembergi élelmiszer-ellenőrző hatóságok Dubai csokikat vizsgált meg, és arra jutottak, hogy azok nemkívánatos anyagokat tartalmaztak.
Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés

Magyar Bormarketing Ügynökség: év végi összegzés  

A Magyar Bormarketing Ügynökség (MBÜ) mintegy 70 projektet valósított meg 9 országban a most búcsúzó esztendőben.
A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei

A hazai tulajdonú, Horeca-szegmensben jelen lévő cégcsoport idei eredményei 

A magyar tulajdonú cégcsoport éves gazdasági összefoglalója.
Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése

Magyar felhasználótól jött idén az ételkiszállító legnagyobb rendelése  

Rekordgyorsan, kevesebb mint 4 perc alatt kiszállított étel, egy millió forintos bevásárlás és közel ezer leadott rendelés egy felhasználótól: több rendhagyó eredmény is született 2024-ben a foodoránál.
Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet

Kiderült, idén milyen ételekből rendeltük a legtöbbet 

Egy kisebb jéghegyet és 3 és fél tonnányi macskaalmot szállítottak ki az idén a futárok.
Kihirdették az idei év legjobb mézét

Kihirdették az idei év legjobb mézét 

Egy szolnoki akácméz lett idén a győztes befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.