hirdetés

Széll Tamásék bisztrót nyitnak a Hold utcai Piacon

Amint lezajlik január végén a franciaországi Lyon-ban a Bocuse d’Or döntő, Széll Tamás és párja, Szulló Szabina utána sem tétlenkedik, mert nagy fába vágták a fejszéjüket: 2017 februárjában saját vendéglátóhelyet nyitnak a fővárosban, a belvárosi Hold utcai Piac földszintjén.

hirdetés

A hely neve az eddig üresen álló stand száma, azaz Stand 25 Bisztró lesz. Társuk is van az új vállalkozáshoz, Csahók Ibolya személyében, aki a vendéglátás körüli teendőket vállalta magára. Szabina és Tamás pedig azzal foglalatoskodnak, amihez igazán értenek: ők főznek a konyhán. Amelyről egyébként bárki meggyőződhet majd, hiszen csak egy üvegfal választja el a 40 főt befogadó vendégtérről a professzionális gépekkel felszerelt látványkonyhát.

A hely amúgy összességében nem nagy, mintegy 50 nm-nyi terület, a helyet Fejes Gergő belső építész tervei alapján rendezik be. A konyha stílusa pedig erősen különbözik a piac felső szintjén lévő vendéglátóhelyek koncepciójától, hiszen fent főként egyféle ételt kínálnak egy-egy helyen, míg Széll Tomiék teljes menüsort, azaz elő-, főételt és desszertet is kínálnak minden nap, az étlapot pedig, terveik szerint, hetente cserélik. De, mint elmondták, emblematikus fogásaik - ilyen a gulyásleves, a rakott krumpli vagy a somlói galuska - mindig szerepel majd az ajánlatok között, és természetesen, ahogy eddig is, alapvetően magyar alapanyagokkal dolgoznak.

Széll Tamás és Szulló Szabina itt még korábbi munkahelyükön, az Onyx Étteremben (forrás: Facebook)
Széll Tamás és Szulló Szabina itt még korábbi munkahelyükön, az Onyx Étteremben (forrás: Facebook)

 

Vágó Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Bízik a turizmus Húsvétkor történő hazai újraindulásában? És működőképes lesz akkor a vállalkozása?

Kiadónk társoldalai