Szenzáció - Magyar cukrász a legnagyobbak között!

Menyhárt Attila munkái, Fekete Antonio fotóival bekerültek a világhírű So Good magazinba.

Ismét egy bizonyíték, hogy a magyarok egyre magabiztosabban követelhetik helyüket a világ gasztrotérképén. Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízsű cukrász kiadványába. A spanyol kiadású magazin angol nyelven jelenik meg immáron tíz éve, több, mint 300 oldalon. Külön öröm, hogy a magyar vonatkozású anyag a NR.21- es jubileumi számban szerepel.

A So Good-ban megjelenni egy cukrász számára presztízs a világ minden táján, sőt, igazi nemzetközi szakmai elismerés. A magazin a világ legkreatívabb és legnevesebb cukrászait szerepelteti, egyedi receptekkel és technológiákkal. A kiadványt bizonyára sokaknak nem kell bemutatni, hiszen itthon is elérhető, a Cookbooks forgalmazásában. Kiadója nyolc éve kereste fel Fekete Antoniot, aki a bemutató példányt átlapozva azonnal úgy döntött, hogy forgalmazni fogja ezt a különleges kiadványt és ma is büszke rá, hogy számos hazai szakemberhez juttatja el azt. Szerencsés egybeesés, hogy Antonio fotózással is foglalkozik, és kiváló üzleti és partneri viszonyt ápol az ottani kollégákkal, így alkalmanként küld fotókat is a kintieknek itthoni munkáiról. " Attila termekeiből csináltam egy mini portfóliót, elküldtem, és annyira megtetszett nekik, hogy érdemesnek találták a magazin hasábjain szerepeltetni munkáját – meséli Antonio, aki amióta csak fotózással foglalkozik, álmodott róla, hogy képei egy napon bekerülnek a kiadványba. – Azonnal felvették vele a kapcsolatot, és ezután egy másfél éves procedúra, többszöri egyeztetés következett, majd fél éve elkészültek azok a termékek, amelyek végül láthatóak lesznek a magazinban. Fontos kritérium volt, hogy olyan termékek szerepeljenek a magazin hasábjain, amelyek kortárs szemléletet, dizájnt testesítenek meg, eddig sehol nem szerepeltek, teljesen frissek."

Magyar cukrász a So Good hasábjain még sosem volt látható. Menyhárt Attila szakmai élete több, mint felét egyébként külföldön töltötte. Miután elvégezte itthon a cukrásziskolát, néhány rövidke tanulóév után egy hajóra ment dolgozni. Tanulni, fejlődni akart, tele volt ambícióval. Hat év alatt felküzdötte magát a csúcsra, amit egy hajón el lehet érni. Ezek után dolgozott Írországban, majd Londonban, végül Svájcban. Számos szállodában megfordult a legmagasabb cukrász pozíciókban, és levezényelt egy zürichi üzletnyitást is. Most már több, mint fél éve a budapesti Four Seasons Gresham Palace főcukrásza.

Néhány szó a kiadványban szereplő desszertekről. Az összeállításban szerepel egy tányérdesszert: kecskesajt parfé pekándióval, gesztenyével és sancho borssal infuzionált körtével – ezek az ízek jelennek meg különböző textúrákban. Ugyancsak szerepel egy mono desszert. Ez nem más, mint a macaron és a mille feuille ötvözete – egy finger macaron. A macarontészta vékonyra kikenve készült, ennek köszönheti ropogós textúráját. Az egyik szarvasgombával és Arraguani 72%-os csokoládéval készül, a másik pedig machával. Az összeállítás további szereplője egy új Haiti Cuvee csokoládéval készült desszert, amelyben a gianduia és a paradicsom is fontos szerepet kap.


Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?