TüTü Lébár és Kávé - egészséges és finom

Lehet egészséges, ami finom és lehet finom, ami egészséges. Üde színfolttal gazdagodott  2014 decemberében Újlipótváros. A hely család- gyerek- és állatbarát és még környezettudatos is.

A TüTü Lébár és Kávé egyfajta „egészségkocsma”, ahol szezonális zöldségek és gyümölcsök alkotják a palettát, lébe préselve, turmixolva, a legjobb formájukat hozva. Teljes egészében helyben, szem előtt, frissen készülnek a szivárvány juice-ok, mindenfajta mesterséges színezék, adalék és tartósítószerek nélkül. A kínálatot az évszak-, a piacok legjava és a kereslet alakítja. A TüTü ugyanis a zöldségeknél is jobban szereti a Vendégeit.

Lelkes szakértelemmel ajánlanak juice-t gyógyírként panaszra, avagy csupán élvezeti faktorként, de leginkább a kettőt egyben. Hitvallásuk a zölden gondolkodás és egészséges ökokörforgás. Ezek mentén újrahasznosított befőttesüvegekben kínálják a leveiket, amelyeket visszavárnak és „beforgatnak”. Hangsúlyosan család-, gyerek és állatbarát hely a TüTü, ahol mindenki megtalálja számításait. Apa megissza azt is, aminek létezésről sem tudott, a gyerekről kiderül, hogy lében csípi a brokkolit, Anya csak ámul, ahogy a család „zöldül”, míg a házi kedvenc pitizik a zöldbúzafű kipréselt rostjáért.

Fiatalok zuhannak be buli/suli előtt majd után macskajajt űzni, sportolók a napi protein és vitaminadagért, idősebbek stampedlivel, piruláik helyett, míg a párok két szívószállal, mert egy TüTü sohasem elég… Villámgyors kedvencekké vált a saját nevelésű zöldbúzafű és almából készült zöld shot, a „vulkán” névre keresztelt gránátalmás rózsaszín juice vagy a  centes pohárból kínált „folyékony flódni”… Nem lehet a TüTüben nem mosolyogni.

Forrás: Vendég & Hotel


Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?