Egy falatnyi zene: megnyílt a Café Liszt

Ízekben „megszólaló" zenét alkotott a Chez Dodo az Aria Hotel étterme számára.

Hosszabb, kényszerű szünet után ismét megnyílt az Aria Hotel Budapest Hercegprímás utcára néző étterme, a Café Liszt. A zenész legendák, mint Sting, Lenny Kravitz, Plácido Domingo kézjegyével ellátott utcafronti termekben a modern, európai gasztronómiai vonalat követő konyha reggeltől várja a kikapcsolódni vágyókat. Az újranyitás alkalmából a Chez Dodo kézműves manufaktúra a Café Lisztnek dedikált zene inspirálta macaronokat alkotott. 

Macaronok - sztároktól inspirálódva

Vannak, akik képesek az érzékelés e magas szintjére, de akiknek ez nem megy, azoknak a Chez Dodo kézműves macaron manufaktúra négy ikonikus zenei alaknak a világát öntötte limitált desszertkollekciójába, amely kizárólag az Aria Hotel Budapest újra megnyíló éttermében, a Café Lisztben lesz elérhető.

Szalai Dóra, a Chez Dodo alapítója olyan ízvilágokat álmodott meg, amelyek nemcsak finomak, de képesek felidézni a zene keltette hangulatokat is. A Mozart macaron minden idők egyik legnagyobb zenei lángelméjéről elnevezett bonbon gazdagságát foglalja magában: étcsokoládéból készült krémes pisztáciás ganache mandulapralinéval és mandulapasztával gazdagon keverve, amit a macaron közepén megbújó karamellizált, roppanós pisztácia tesz teljessé.

Kirobbanóan gyümölcsös, üdítő nyári íz jellemzi Maria Callast, a pezsgős-barackos macaront. A Bellini pezsgőkoktél ihlette desszerthez a visszafogott vaníliás fehércsokoládés ganache-ba a Kreinbacher Brut pezsgőjét csempészték bele, őszi- és sárgabarack pürével párosították, mindez pedig a buborékokat idéző fehércsokoládés robbanós cukorkáktól válik igazán izgalmassá. Pont olyan kifinomult, mint amilyen a 20. század legnagyobb bel canto opera-énekesnője volt.

B.B. King intenzív, a nyáresti meleget idéző macaron lett: a fehér csokoládés ganache és a testes-füstös, Hennessy V.S.O.P konyak párosát tökéletesen egészíti ki a macaron szívét adó konyakba áztatott aranymazsola. Ami legalább annyira magával ragadó és ellenállhatatlan, mint a blues királyának zenéje.

Épp olyan intenzív és különleges karakterű az Amy Winehouse-ról elnevezett macaron, mint, amilyen a hatszoros Grammy-díjas énekesnő volt. A görög hősnők üdesége és merészsége egyszerre jellemezte őt, ezt a kettősséget foglalja magában ez az elképesztően citrusos desszert is. A Kelet-Ázsiában őshonos citrusfélét, a yuzut mandulapasztával és pikáns morrello meggyel párosították. A végeredmény meglepő és zabolázhatatlan, épp mint Amy Winehouse dalai.

Minőségi alapanyagokkal

A macaronokat a Chez Dodo a tőle megszokott igényességgel és kifinomultsággal készítette, a világ legfinomabb alapanyagait használták fel, a roppanós mandulakalapocskák között megbújó krémek alapja a Valrhona csokoládéi, paté d'amande-ja és a Boiron kirobbanó gyümölcspüréi.

Minden művészet egyazon forrásból ered – vallotta Liszt Ferenc. Ehhez a forráshoz törekszik az a közel 30 világsztár is – köztük Gregory Porter, Will Smith, Rita Ora – akik a Café Liszt Varró Zoltán belsőépítész tervezte tükör borítású falát látogatásuk alkalmával kézjegyükkel látták el. Az Aria Hotel Budapest étterme egy hosszabb szünet után most újra megnyitja kapuit.

Utcáról betérő vendégekre várva

Az Aria Hotel korábban elnyerte a világ legjobb hotele címet, skybarja bekerült a világ 10 legjobbja közé és spa-ja volt Európa legjobbja. A következő nagy álmunk, hogy éttermünk a Café Liszt újra megteljen élettel, mondta Marx Ferenc, az Aria Hotel Budapest igazgatója.

Hiermann Viktor séf modern, európai, közérthető ételekből álló menüsort állított össze: a kakaslevest pirított jércével és blansírozott zöldségekkel tálalják, a tengeri süllőfilé zöldspárgával, hollandi mártással és quinoa salátával, a rib-eye steak kakkukfüves, fokhagymás vajban konfitált ratte burgonyával, lyoni hagymával és almapaprika salsával érkezik.

A Café Liszt egyik meghatározó fogása a speclivel és tormás tejföllel kísért kacsacomb és füstölt kacsamell párosa, de hasonlóan izgalmas fogás a marinált gombákkal és calamarata tésztával készült gombapaprikás, amit a vegán vendégek is fogyaszthatnak. Mindeközben olyan populáris ételek is megtalálhatók az étlapon, mint a pirított kacsamájjal kérhető Aria burger, vagy a cézár saláta. A Café Liszt reggelivel is várja a vendégeket: a klasszikus tojásételek mellett eggs benedict, eggs royale és eggs florentine, házi granola joghurttal, francia péksütemények is szerepelnek az étlapon.

Topdesign, díjesővel kísérve

Az Aria Hotel Budapest utcafronti türkiz bársony és kristály szobáját, illetve az elegáns könyvtárak és szivarszobák hangulatát idéző termet a vendéglátóipari design legrangosabb díjával, a Gold Key Awarddal is elismert dizájner, Varró Zoltán tervezte.  

A TripAdvisor 2017-es Travelers' Choice for Hotels Awards-ján a Világ Legjobbjának választott luxus butik hotel programjainak gerincét a zenei tematika adja: a szálloda opera, jazz, klasszikus és könnyűzenei szárnyaiban minden szoba egy zenei legenda előtt hódol. Az Aria Hotel Budapest magas minőségű zenei kínálatáról Magyar Kornél zenei igazgató gondoskodik.

Forrás: zerocomagency.hu / Turizmus Online


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.