hirdetés
hirdetés

Rajongók hada búcsúzott a nyugdíjazott repülőgéptől

A KLM 800 rajongó bevonásával „nyugdíjazta” MD11-es típusú repülőgépeit. A három „Búcsújáratra” percek alatt elfogytak a jegyek.

hirdetés

2014. október 26. a KLM életében egy korszak végét jelenti. A légitársaság ugyanis ezen a napon kivonta forgalomból MD11-es gépeit. A KLM 1993-tól napjainkig tíz MD-11-est működtetett.

A Douglas repülőgépgyártó vállalat és a holland királyi légitársaság közötti partneri kapcsolat több mint nyolcvan évig tartott, ami egyedülálló a polgári repülés történetében. 1934 óta a KLM volt az egyetlen légitársaság a világon, amely az összes Douglas márkájú sorozatgyártott típust működtette, a DC-2-estől a DC-10-esig.

Az elmúlt néhány évben a KLM egy modern, hatékony üzemanyag-felhasználású, fenntartható flottát épített fel, amelybe az MD-11-es már nem illik bele. Ezért ezt a típust a Boeing 787-9 Dreamliner követi majd 2015-ben. A Boeing Dreamliner 294 utast képes szállítani, mintegy 30 százalékkal több üzemanyagot takarít meg, valamint kisebb a zaj- és a szén-dioxid kibocsátása is. Így járul hozzá a KLM egy fenntarthatóbb légiközlekedési ágazat létrehozásához. Az új Dreamlinerek megérkezéséig Airbus A330 és Boeing 777 típusok pótolják majd a nyugdíjba vonuló MD-11-eseket.

Az MD11 utolsó, hivatalos repülése: 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai