hirdetés
hirdetés

Megkezdődött a Hotel Helikon felújítása Keszthelyen

A 3 csillagos keszthelyi szálloda utoljára 2017-ben fogadott vendégeket, de most a Helikon 4 csillag superior minősítéssel, teljesen megújult szolgáltatási palettával, a korábbinál kevesebb, de tágasabb és exkluzívabb szobával nyílik újra - írja a spabook.net.

hirdetés

A munkálatok során teljesen újjáépítik a konferencia részt, valamint a konyhát és új wellness részleget is kialakítanak. A tervek szerint 2021 nyarán nyithatja meg szobáit a szálloda – tudósít a Keszthelyi TV:

A korábbi 240 szobából 176 darab családbarát szobát alakítanak ki a legendás épületben. Kifejezetten odafigyelnek, hogy az épület intarziás falburkolata és az étkező mázas kerámia díszei a fejlesztés végeztével a keszthelyi hotel díszeként szolgálhassanak majd.

„Természetesen a homlokzat is fel lesz újítva, nyílászárócserék megtörténnek majd, az erkélyeknél a terasz és korlátfelújítás meg fog történni. Összességében egy nagyon szép, új homlokzat lesz, de önmagában az épület nem változik, illetve annyit el lehet még mondani, hogy az épülethez tartozó park, illetve aszfaltos terület teljes egészében közműfelújításon esik majd át. Az általunk most lekerített terület mind kertészetileg, mind parkolás szempontjából teljesen fel lesz újítva” – mondta a kivitelezést végző West-Hungaria Bau Kft. területi vezetője, Mészáros György.

Az egykori konyhát és konferenciatermet teljesen elbontják. Ezeket vasbetonszerkezettel építik újra. A konferenciaegység is kiemelkedő lesz, mely három részből áll majd.  A részleges bontás után teljesen új wellness részleget is építenek külön a gyerekeknek és a családoknak és lesznek kül- és beltéri wellness szolgáltatások egyaránt.


A kivitelezést végző West-Hungaria Bau Kft. területi vezetője reményét fejezte ki, hogy a pandémiás helyzet a jövő évben már nem lesz jelen az életünkben és a szálloda a következő nyáron megnyithat majd a terveknek megfelelően.

A Helikon Hotel 1971. május 5-én nyitotta meg szobáit. Az akkori reklámanyagok úgy hivatkoztak rá, mint a Balaton legújabb és legmodernebb szállodája. Utoljára a 80-as években történt érdemi fejlesztés a szállón, amelynek épülete 1990-re nyerte el a mostani felújítás előtti arcát.

(forrás: Spabook)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai