hirdetés
hirdetés

100 éves a Palatinus

Nagyszabású születésnapi fesztivál keretében, június 15-én, szombaton ünnepli Budapest első szabadtéri fürdője, a Palatinus 100. évfordulóját. 

hirdetés

A Palatinus strandfürdő volt Budapesten az első fürdő, amely a szabadban való fürdőzést tette lehetővé. Az 1919 óta üzemelő strand ekkor három medencével és egy dunai ún. kosaras uszodával rendelkezett. A nagymedence több mint 5000 m²-es vízfelületével Európa legnagyobb strandmedencéje volt. A strand népszerűségét mutatja, hogy 1937-ben már bővíteni kellett. Ekkor épült a központi öltöző épület és a népszerű hullámmedence, melynek falát Bálint Endre festőművész szürrealista mozaikja díszíti.

forrás: palatinusstrand.hu

A június tizenötödikei eseményen a fürdő igazi party-helyszínné változik, ahol a medenceparton és a medencében vidám dalokra táncolnak a szülők és gyerekek. Családi vízipárbaj, dzsungelkvíz, arcfestés, nyomkereső logikai- valamint ügyességi játék teszik felejthetetlenné a strandolás élményét. A szelfik szerelmesei 10-18 óra között hódolhatnak szenvedélyüknek a selfie box segítségével. Mindeközben különleges zenei és táncélményben, sport- és akrobatikai bemutatók megtekintésében lehet részük a látogatóknak. A fesztivál programjain a látogatók a fürdőbelépő megváltásával, térítésmentesen vehetnek részt.10 órától folyamatosak lesznek a gyermekfoglalkozások. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk