hirdetés
hirdetés

Kaposvár: könnyű elérni, nehéz elhagyni

A Magyar Turizmus Zrt. augusztus 14-15-re konferenciával egybekötött szakmai tanulmányutat szervez Kaposvárra, az idei „Kiváló Európai Desztinációk” magyarországi pályázatának győztes helyszínére.

hirdetés

Az Európai Bizottság projektjének témája idén az akadálymentes turizmus volt, amelyet Magyarországon a „Könnyű elérni, nehéz elhagyni – fókuszban az akadálymentes turizmus” mottóval hirdetett meg az MT Zrt. A tanulmányúton a pályázat győztes desztinációja, „Az élmény szembejön” mottó jegyében mutatja be a meghívott segítséggel élőknek, érdekképviseleti szervezetek vezetőinek és az e szegmenst tömörítő egyesületek képviselőinek a város és térsége akadálymentes turisztikai kínálatát.

Augusztus 14-én az „Érzékenyítő konferencia” keretében Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese a turizmus és a segítséggel élők kapcsolatáról tart előadást, Dr. Juhász Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Fogyatékosságügyi Főosztályának vezető főtanácsosa „Hozzáférhetőség a turizmusban (is)” témában tart prezentációt, Dr. Nemes Andrea a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari főosztályának vezetője pedig „Egyenlő esélyekkel a turizmusban” címmel tart bemutatót. A konferencia záró elemeként Szita Károly, Kaposvár polgármestere „Kaposvár, az akadálymentes turisztikai desztináció” címmel mutatja be a térséget.

A rendezvényt követően, valamint a tanulmányút másnapján Kaposvár, Kardosfa és Bőszénfa turisztikai értékeit ismerhetik meg testközelből a vendégek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk