hirdetés
hirdetés

Profik tesztelték a borsodnádasdi hegyikerékpár pályát

Technikás, kemény pálya várja a hétvégén Borsodnádasdra látogató XCO Magyar Kupa futam versenyzőit.

hirdetés

Az I. Decathlon Borsodnádasd Kupa helyszíne az elmúlt egy évben, önkéntesek bevonásával épült Mátéhegyi Ökopark és Sportcentrum. Az elmúlt napokban profi sportolók tesztelték a nyomvonalakat.

A felnőtt körpálya kialakításáról Benkó Barbara, a pilisvörösvári Focus MIG Team versenyzője elmondta: „Az építők kihozták a terület adottságaiból a maximumot, kevés benne a sík terep és az előzési lehetőség. Nem tipikus cross country pálya, ugyanis egy kör viszonylag rövid, de jelentős szintkülönbségek nehezítik.”

A gyerekpályát az egri Dr. Bátorfi Agria Kerékpár és Triatlon Klub U13-as korcsoportú versenyzői tesztelték. A fiatalok elégedettek voltak a nyomvonallal, mely egyébként végig belátható területen fut. Lénárt András edző úgy ítélte meg, ha az időjárás kegyes lesz, igazán izgalmas versenyben lesz részük. Varga Szabolcs, az XCO verseny főszervezője tájékoztatása szerint, az előnevezések alapján, 150-200 versenyzőt várnak június 10-én, ami az Észak-kelet Magyarország régióban nagy érdeklődésnek számít, főként egy új pálya tekintetében.

Az I. Decathlon Borsodnádasd Kupára a helyszínen vasárnap 9.45-ig lehet nevezni!

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk