Arculatot váltott a Dubicz Borászat

Nemzetközi színvonalú, autentikus imázsfilmmel és a Mátrai borvidék jellegzetességeit tükröző borcímkékkel újítja meg arculatát a 110 éves múlttal rendelkező Dubicz Borászat és Szőlőbirtok. A marketing- és kommunikációs eszköztár átalakításában a hazai és nemzetközi kreatívszakma több jeles képviselője is közreműködött.

„És én mámor leszek, szabadság, erő” – hangzik el az ígéret a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok legújabb, a cég hazai és nemzetközi újrapozícionálásához készült imázsfilmjében. A CYDFILMS kreatív csapatával együttműködve megálmodott és forgatott alkotás felnő a nemzetközi borászatok által képviselt, illetve a prémium fogyasztók által elvárt színvonalhoz, valamint egyúttal új minőségi szintet is jelent a teljes hazai kommunikációs szakma számára. A számos nemzetközi elismerést – többek között cannes-i oroszlánt – magáénak tudó kreatív stúdió által jegyzett produkció egyik különlegessége, hogy a szereplők nem hivatásos színészek, hanem a borászat munkatársai. Ők nemcsak a borkészítés életérzését képviselik hitelesen, de egyúttal autentikus nagykövetei a Mátrai borvidék különleges tájainak és az ott élők mindennapjainak is.


„A Dubicz Borászat új filmje nem csak a borászatunk, de az egész Mátrai borvidék számára nagy jelentőséggel bír: a terület számos, elsősorban turisztikai és gasztronómiai kalandot kínál az érdeklődők számára. A táj szépségét, lakói szőlő- és borkészítés iránti őszinte elhivatottságát ki tudná hitelesebben megmutatni, mint borászatunk és kollégáink, barátaink?” – mondta el a fim kapcsán gondolatait Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonosa.


„Az imázsfilm elkészítésénél törekedtünk arra, hogy megmutassuk a borvidék igazi arcát és hogy mi minden rejlik egy csepp Dubicz bor mögött. A háromnapos forgatás kihívásokkal teli, de egyben igazán különleges is volt: profi színészek helyett a borászat munkatársaival dolgoztunk együtt. Úgy gondolom, hogy végül sikerült egy igazán dinamikus és Magyarországon egyedülálló produkciót alkotnunk” – mesélte el Daniel Young, rendező.


A prémium borok nemzetközi piacán való sikeres jelenlét feltétele nemcsak a borok kimagasló minősége, hanem a modern, letisztult és egységes megjelenés is. Többek között ezért döntött a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok az arculatváltás mellett és kérte fel a Graphasel Design Stúdiót a palackokra kerülő címkék megtervezésére. Az új dizájn kialakítása során fontos szempont volt a márka által képviselt trendiség és dinamizmus üzenetének átadása, a Mátrai borvidék sajátos domborzatának és természeti jelenségeinek megjelenítése. Ezzel párhuzamosan az új motívumok illeszkednek az adott bor illat és ízvilágához is. Így került például a könnyed, illatában és ízében virágos jegyeket viselő Irsai Olivér palackjára egy domb mintája, a karakteresebb ízvilágú Kékfrankos Roséra pedig egy téli farakásokat ábrázoló stilizált kép.

„A projekt azért volt számunkra különösen izgalmas, mert a megrendelő a ’szakmai jelenlét’ ellenére teljesen szabad kezet adott nekünk a Dubicz borcsalád megálmodásához. Ennek tudatában a feladat komoly kihívás elé állított minket és ösztönzően hatott ránk. A tervezés folyamán fontosnak tartottuk, hogy a különböző kategóriájú borok egységes márkaképet alkossanak és tükrözzék azt a modern szemléletet, amit a borászat is képvisel” – mondta el Drozsnyik Dávid, a Graphasel Design Studió art directora.

{youtube|id=Y7SRBRW1G5A}


Az imázsfilm készítését, illetve az arculatváltás teljes folyamatát Török Monika, a Meraki Marketing tulajdonosa koordinálta. A Meraki Marketing és Dubicz Borászat és Szőlőbirtok szoros együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy rövid időn beül a mátrai családi birtok az egyik leginnovatívabb, legelismertebb borászattá váljon, és ne csak borversenyeken szerezzen elismerést, de a marketingkommunikációs aktivitása is nemzetközi szintű legyen.


Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.