hirdetés
hirdetés

Elindult az Év Fürdője verseny

Idén nyáron harmadik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel 200 hazai fürdő, három kategóriában verseng a voksokért. 

hirdetés

A termalfurdo.hu a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit.

A három kategória kialakítására - Az Év Fürdője, Az Év Feltörekvő Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője - azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők rendkívül sokszínűek.

A világszinten is egyedülálló termálvízkincsünkre hozzávetőleg 200 fürdő épült, a néhány medencés, időszakosan nyitva tartó fürdőktől a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező komplexumokig.

A három kategória:

Az Év Fürdője

Az Év Fürdője 2017 kategóriában idén 33 fürdő indul. Az Év Fürdője címért idén is azok a fürdők állnak rajthoz, amelyek jellemzően országosan, vagy nemzetközileg ismertek, illetve nagyvárosokban, jelentős turistaforgalommal rendelkező fürdővárosokban találhatóak. 

forrás: barlangfurdo.hu
forrás: barlangfurdo.hu

Ki nyert tavaly? 2016-ban ezt a kategóriát a Miskolctapolca Barlangfürdő nyerte, ami az egyik legegyedibb fürdőhelyszín az országban. Nemcsak hazánkban számít egyedülállónak, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású.

A barlangban két termál medence mellett az úgynevezett Római terem, Csillagterem, Öreg barlangi medence és a Fürdőcsarnok várja a fürdőzni vágyókat. A kalandos búvóhelyeket rejtő fürdő útjait járva találunk fény- és hangterápiás fürdőt, masszírozó zuhatagot és pihentető medencét is.

Az Év Feltörekvő Fürdője

Az Év Feltörekvő Fürdője 2017 kategóriában 81 fürdő mérkőzik egymással. A hazai fürdők legtöbbje, lévén jellemzően regionális jelentőségű fürdőkről van szó, ebben a kategóriában indul.

Ki nyert tavaly? A múlt évben a Csongrád megyei Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő győzedelmeskedett a kategóriában. A fürdőben négyféle gyógyvíz és 21 medence áll a vendégek rendelkezésére.

A fürdő része egy sajátosan gyermekek számára tervezett, több mint háromezer négyzetméteres fedett élményfürdő, melyben többszintű kalandmedence, illetve két izgalmas beltéri csúszda várja a fiatalabb vendégeket.

A Helyiek Kedvenc Fürdője

A Helyiek Kedvenc Fürdője 2017 kategóriában 74 fürdő áll rajthoz. A kategória nyertese lokális jelentőségű, kis településeken található, néhány medencével rendelkező fürdők közül kerül ki.

Ki nyert tavaly? A Helyiek Kedvenc Fürdője 2016 cím a Baranya megyei Orfű Aquaparké lett. A 2016 júniusában részben megújult fürdő óriási zöld területen, festői környezetben fekszik. A vendégeket több medence, masszázs, pezsgőfürdő és 7 kalandos csúszda is várja.

Idén 200 000 szavazóra számítanak

Idén is mindhárom kategóriában a legtöbb érvényes szavazatot szerzett fürdő nyer, a szabályok értelmében a múlt évi nyertesek azonban nem indulnak a versenyen.

Az eddigi évek minden kategóriában szoros versenyt hoztak. A szavazást szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számít, hogy idén hozzávetőleg 200 000 szavazó adja majd le a voksát kedvenc fürdőjére.

A szakma is támogatja a kezdeményezést

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Magyar Fürdőszövetség is Az Év Fürdője verseny mögé állt. A szövetség szívesen támogat minden olyan elképzelést, amely a magyar fürdőkultúra és a fürdőzés népszerűsítésére irányul, és felhívja a figyelmet a fürdőzés fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatásaira, arra, hogy a gyógyvizek regenerációra és betegségmegelőzésre is kiválóan alkalmasak. 

A szavazás 2017. augusztus 31-ig tart. Mindhárom kategóriában a legtöbb érvényes szavazatot szerzett fürdő nyer. A kedvenc fürdőjükre szavazók között wellnesshétvégék, a majdani győztes fürdőkbe szóló fürdőbelépők és a strandoláshoz kapcsolódó termékekre beváltható utalványok kerülnek kisorsolásra. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk