hirdetés

Kastélyosok közgyűlése Kétútközben

Különleges és rendhagyó közgyűlést tartottak a kastélyszállodások szeptember 22-én, a kétútközi Graefl Major kertjében.

hirdetés

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége idei közgyűlését a kétútközi Graefl Major kerti pavilonjában tartotta, ügyelve a tagok biztonságára és egészségére.

A rendhagyó közgyűlés után a részvevők megismerkedhettek a szinte 100 százalékban önellátó bio gazdasággal, ahol az idei évtől egy fine dining étterem is üzemel. A majorság visszanyúlik az őseink gyökereihez, így például azon túl, hogy saját tejtermékeket állítanak elő - a húsok, a  fűszerek, az összes gyümölcs és zöldség saját kertjükből való, így gyakorlatilag „0 km-es” konyhát üzemeltetnek – hamarosan pedig vermet is ásnak télire a zöldségeknek.

A közgyűlésen szó esett a kastélyok jelenlegi helyzetéről, és az őket érintő visszaesett rendezvények piacáról, illetve a jövőbeli tervekről. Az idén elmaradt Heritage Hotels of Europe díjátadó gála ceremóniát a 2021-es évre halasztották, illetve az ehhez kapcsolódó aktivitásokat is.

A kastélyosok bíznak abban, hogy a következő szezonban, mind az események és rendezvények tekintetében, mind az egyéni foglalásokat érintően rendeződik a helyzet. 

A tagság egyöntetűen arról számoltak be, hogy a belföldi foglalom erősen felélénkült, és a nyári szezon némileg enyhítette az idei év kiesését. A történelmi épületek vendéglátói azt tapasztalták, hogy a nagy terek, parkok, a „világvégi” bájos kis települések, még inkább vonzó desztinációkká váltak a vírushelyzetben.

Örömmel állapították meg, hogy 6 új tag jelentkezője van a szövetségnek, és továbbra is várják azon kastélyosok jelentkezését, akik az idei évben díjtalanul szeretnének csatlakozni hozzájuk, ezáltal egyúttal a nemzetközi szervezet tagjai közé is bekerülnek.  

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mit szól ahhoz, hogy kötelező a védettségi igazolvány az éttermek, szállodák belső tereinek használata esetén?

Kiadónk társoldalai