Last Call: Munkaerőhelyzet a Vendég & Hotel Business Klub fő témája

Munkaerőhelyzet van - esetek, problémák, megoldások a következő Business Klubon, október 25-én, a Király utcai Antré Étteremben.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Eljött az idő, amikor már nem lehet nem beszélni róla. És ha csak arról siránkozunk, hogy milyen nehéz és szinte kilátástalan lassan mindenütt az országban a munkaerőhelyzet, azzal egyáltalán nincs kisegítve a hazai vendéglátó- és szállodaipar.

Ezért megpróbáltunk olyan példákat hozni most következő Business Klub találkozónkra, amelyek segítséget, ötletet adhatnak, megoldást jelenthetnek - miképp lehet áthidalni a jelenlegi helyzetet. Olyan időkben, amikor nem tudja a vendéglős, szállodás, hogy aznap mire megy be, ki mondott épp fel, vagy tűnt el csak úgy, egyik napról a másikra.

Emellett persze hűek maradunk magunkhoz: ismét exkluzív helyre invitáljuk kedves vendégeinket, a pesti Király utca egyik különleges ízvilágú vendéglátást kínáló éttermébe, miközben olyan témák is felsorakoznak október 25-i fő vonalunk mellé, amilyen a közelgő legnagyobb szakmai kiállítás, a Sirha tudnivalói, és az étkezések méltó befejezéseként, a kávézás, teázás legújabb trendjei szintén bemutatásra kerülnek következő programunkon.

Ezúttal két főt várunk díjmentesen klubtalálkozónkra egy-egy helyről, a kérésünk csupán az, hogy a témára való tekintettel a HR-managert is hozza magával, aki tulajdonosként vagy az adott étterem/szálloda vezetőjeként érkezik.

Előadások:

Minden, amit tudni akarsz a közelgő Sirha Budapestről
Baranyai Gergő, HUNGEXPO

Válaszd ki, vedd fel, és legfőképp tartsd meg! Tanácsok a mai lehetetlen helyzet feloldására egy coach-tól, aki több éve vendéglátásra és szállodaüzemeltetésre adta a fejét
Csatlós Csilla, Bonne Chance Bázakerettye, coach, üzleti szakértő / tulajdonos

Különleges szállodai gyakornoki program pályakezdő fiatalok részére – a tervezéstől a megvalósításig, gyakorlati tapasztalatokkal
Blaskóné Komlósi Gabriella, Accor-Pannonia Hotels, HR Manager Hungary & Slovakia és Bognárné Grafl Zsuzsanna, HR Koordinátor

Mit tud tenni az MSZÉSZ ebben a helyzetben? Lobbihelyzetben a kormány felé
Flesch Tamás, MSZÉSZ, általános alelnök

Legújabb kávétrendek, meghökkentő teáztatási módok a most is zajló milánói Host nemzetközi szakkiállítás tükrében
Tóth Sándor, A Kávé Háza Szekszárd, többszörös barista bajnok, kávészakértő

Időpont: 2017. október 25. (szerda), 15 - 18 óráig

Helyszín: Antré Étterem (1061 Budapest, Király utca 8.)

Program:

15.00 - 15.30 regisztráció, kávépercek, pálinka- és whiskykóstoló
15.30 - 17.00 szakmai előadások
17.00 - 18.00 Elegáns fogadás az Antré kínálatából: Amuse bouche rikottakrémes baguette füstölt mangalicasonkával, Antré saláták, főételként lassan párolt marhapofa rókagombával, zöldfűszeres zsemlegombóccal, desszertként somlói galuskával

Jöjjön el, hogy…

• különleges környezetben találkozhasson üzleti partnereivel
• kellemes üzleti találkozó keretében értesüljön szakmai újdonságokról
• személyes kapcsolatokat építhessen
• egy exkluzív klub tagja legyen

A létszám limitált, egy házból vagy vendéglátóegységből egy fő részvételére számítunk.

Jelentkezés:

A kitöltött jelentkezési lapot legkésőbb 2017. október 20-ig várjuk szkennelve a matiszko.kitti@pphmedia.hu email címre. Csak az így elküldött jelentkezéseket tudjuk elfogadni.

A jelentkezési lapot csatolt fájlként megtalálja.

Kontakt: Matiszkó Kitti, matiszko.kitti@pphmedia.hu, 06-1-430-4570

Forrás: Vendég & Hotel


Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.
Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen

Rekordszámú nevezés a nemzetközi pálinkaversenyen 

Érkezett párlat Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Horvátországból is.
Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég

Munkatársakat keres a Mere, az orosz diszkont cég 

A két hónapja feladott hirdetésben a Mere beszerzési menedzser pozícióra keres munkatársakat.
Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön

Új kávépörkölő csúcstechnológiával - Budaörsön 

Április 11-én nyitotta meg kávépörkölő üzemét és oktatóstúdióját Budaörsön a teljes egészében hazai tulajdonú Roastar Zrt.
A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának

A Beatles grafikusa tervezett sörösdobozokat a híres sörmárkának 

A limitált kiadású dobozok Nagy-Britanniában már megvásárolhatók.
Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai

Hagyományos eljárással készült egyedi tételek a METRO Év Borai 

A két borválogatás ezúttal az olasz Veneto, illetve a magyar Villány lankáin termett szőlőkből készült.
Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt

Itt a vége: megtiltják az energiaitalok fogyasztását 18 év alatt 

Tizennyolc év alattiaknak tilos lesz energiaitalt eladni – erről tárgyalt csütörtökön a parlament.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.