hirdetés

Sikeres évet zárunk

Értékelte 2018 eredményeit Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a Magyar Utazási Irodák Szövetségének tisztújító közgyűlésén december 12-én.

hirdetés

A vezérigazgató szerint idén hazánk egy újabb lépéssel közelebb került ahhoz a célhoz, hogy Közép-Európa vezető turisztikai térsége legyen. Elmondta, hogy reméli, jövő nyár közepétől bevezetik az online szobatükör adatszolgáltatási rendszert, amely azonnali, gyors statisztikákat biztosít majd a szálláshelyek foglaltságáról tervezhetőbbé és hatékonyabbá téve az utaztatók munkáját és az MTÜ marketingtevékenységét. Guller szerint a Széchenyi Pihenőkártyához kapcsolódó juttatások értékbeli aránya biztosan tovább nő a jövőre is megmaradó kedvező adózás miatt. Akár a jelenlegi 120-ról 220 milliárdra is nőhet a SZÉP Kártyához kapcsolódó forgalom, amelyből a szálláshelyek mellett az attrakciók is profitálhatnak majd.

"Idén 12 új légijárat indult Budapestől, New York és Philadelphia után már Chicago is közvetlen járattal elérhető hazánkból az Egyesült Államokban, és elindult  a Budapest-Sanghaj járat is. Terveink szerint 2030-ra 30 új úticél kerül összeköttetésbe Budapesttel légi úton. Ezzel párhuzamosan azt reméljük, hogy a Budapest Airport is egyre inkább közszolgáltatásként tekint a repteret üzemeltető tevékenységére és abban is bízunk, hogy január 1-től megoldódnak a csomagokkal kapcsolatos problémák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren" - mondta el Guller Zoltán és hozzátette: büszkék a Kisfaludy Programra, amelynek keretében eddig 700 szálláshely részesült fejlesztési támogatásban és még az idén kiírják a pályázatot a Dunakanyar új építésű szállodáinak és panzióinak fejlesztésére. Arra is kitért, hogy Magyarország új imázsfilmje folyamatosan látható top 12 küldőországunkban és a CNN-en éppen a napokban zajlik egy intenzív kampány.

A vezérigazgató elismerte, hogy akadnak anomáliák az utazási szabályokat módosító 2018 július 1-jén hatályba lépett új kormányrendeletben, ezeket azonban igyekeznek egyeztetni a szakmával és javítani.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk