hirdetés
hirdetés

Stabil lábakon az átszervezés után

A Neckermann Magyarország Cégcsoport legfrissebb sajtóközleménye:

hirdetés

"A Neckermann Magyarország Cégcsopor téletében egy nagyon nehéz és feszültségekkel telt időszak zárult le a napokban, amely tavaly szeptember 23-án vette kezdetét, amikor a Thomas Cook csődjét (majd az anyavállalat, az osztrák Neckermann, illetve ennek tulajdonosának,a német Neckermann csődjét is) bejelentették. Szinte egyedüliként mondhatjuk el az egész Thomas Cook Csoportból, hogy sikerült túlélnünk a Thomas Cook Csoport csődjét, talpon tudtunk maradni és el tudtuk kerülni irodáink bezárását.

Ahhoz, hogy elmondhassuk, lezárult ez az időszak, nagyon sok mindent kellett az elmúlt hónapokban megoldanunk, nagyon sok minden történt. Legfontosabb ezek közül, hogy megőriztük ügyfeleink, utasaink és partnereink, valamint munkatársaink, továbbá a szakma és a közvélemény bizalmát. Magyarországon is országos sajtója volt a történteknek. Bár nem mindenki, de a magyar emberek nagyon jelentős része értesült a történelem eddigi legnagyobb utazási irodai csődjéről, de ennek kapcsán arról is, hogy a Neckermann Magyarország, annak ellenére, hogy a csődbe ment nemzetközi Thomas Cook Csoport tagja volt, sikeres túlélője ennek a tragikus történetnek. Csapatunk sikeresen mentesítette utasainkat a külföldi csőd szinte valamennyi hátrányos következményétől. Utasaink a krízishelyzetben is megkapták a megrendelt, és befizetett szolgáltatásokat, vagy néhány kivételes esetben, jobb megoldás híján visszakapták befizetett pénzüket. Ezt az adott körülmények között komoly eredményként könyvelhettük el.

Kiemelkedő szerepe volt ebben a Neckermann Magyarország egész csapatának, munkatársaink áldozatkész, odaadó munkájának, lojalitásának, melyet nem győzünk elégszer hangsúlyozni és megköszönni. Köszönettel tartozunk a mellénk álló szakmának, a szakmai és állami szervezeteknek, különösen a MUISZ vezetőségének is, azért, hogy értékelték a munkánkat, igyekezetünket, elkötelezettségünket, hogy a válságos helyzetben végig szem előtt tartottuk utasaink, partnereink érdekeit és anyagi biztonságát, valamint munkahelyi csapatunk megőrzését.

Köszönet illeti a sajtó munkatársait is, akik ebben a nagyon nehéz helyzetben korrekt módon tájékoztatták a nyilvánosságot, segítettek elkerülni a pánikkeltést, és segítettek megőrizni az utazók még meglévő bizalmát mind társaságunk, mind az egész utazási szakma iránt. Miközben a válságot kezeltük, gondoskodnunk kellett arról is, hogy cégünk kiváljon a csődbe ment nemzetközi vállalatcsoportból.

Osztrák anyacégünk felszámolója a cégeladás mellett döntött, így a N-U-R Kft. közvetlenül, a Thomas Cook Air Kft. pedig közvetve a Central Médiacsoport befektetőinek tulajdonába került. A Central Médiacsoport menedzsmentje a tranzakciót követően elhatározta a N-U-R Kft-ből és a Thomas Cook Air Kft-ből álló úgynevezett Neckermann Magyarország Cégcsoport átszervezését, megadva ezen belül a saját befektetői célok megvalósítása mellett annak esélyét is, hogy az utazási vállalkozó tevékenység új alapokra helyezve folytatható, illetve újraépíthető legyen.

A több lépésből álló átszervezés keretében a Thomas Cook Air Korlátolt Felelősségű Társaság cégneve NUR TRAVEL Utazás Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság elnevezésre változott, és a Central Médiacsoport menedzsmentje felajánlotta a cég megvásárlásának lehetőségét a cég vezetői (dr. Békefi Veronika és dr. Szvoboda János) részére, azzal, hogy ezt a céget jelölte ki az utazásszervezési tevékenység újraépítésére és jövőbeli folytatására. Az ajánlat elfogadását követően a társaságot a vonatkozó feltételek teljesítése után bejelentették az utazásszervezők nyilvántartásába.

Ezzel párhuzamosan a N-U-R Kft. az átszervezés részeként az utazásszervezői tevékenységét megszüntette, és a továbbiakban csak utazásközvetítéssel, valamint utazásszervezésnek nem minősülő utazási szolgáltatások értékesítésével foglalkozik. Az átszervezés egyik utolsó lépéseként a NUR TRAVEL Kft. megvásárolta a N-U-R Kft. üzletrészeit, így az átszervezés végeredményeként a N-U-R Kft. a NUR TRAVEL Kft. leányvállalata lett.

Rengeteg munkával és álmatlan éjszakával a hátunk mögött mára elmondhatjuk, hogy a Thomas Cook Cégcsoport csődje, és az új tulajdonos által elhatározott átszervezés lebonyolítása után a N-U-R Kft-ből és a NUR TRAVEL Kft-ből álló „Neckermann Magyarország Cégcsoport” önálló, magyar magánvállalatcsoportként működik tovább. A küldetésünk továbbra is: minél több elégedett ügyfél érdekében végezni a munkánkat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk