hirdetés
hirdetés

Újra látogatható a váci Püspöki Palota

Augusztustól újra megnyitja kapuit a váci klasszicizáló barokk Püspöki Palota és kertje, amely szervezett formában, idegenvezetéssel lesz látogatható.

hirdetés

A csoportos vezetés minden pénteken és szombaton 11. 00 órakor indul. Ettől eltérő időpontokban is lesz lehetőség természetesen megnézni az épületet. Előzetes bejelentkezéseket a lenti elérhetőségeken várják. 

Váci lakosok lakcímkártya felmutatásával minden hónap utolsó szombatján ingyenesen vehetnek részt a garantált idegenvezetésen mint Marton Zsolt püspök úr vendégei.

A Püspöki palota és a hozzá kapcsolódó kert a hajdani püspökváros középpontjában, Vác belvárosában helyezkedik el. Történetének csaknem 250 éve alatt 21 püspök, illetve kormányzó lakta a palotát, amely országos jelentőségű műemlék. A palota jelenleg is püspöki lakhelyként működik, és máig őrzi múltjának különleges tárgyi, szellemi értékeit.

Örömmel várjuk látogatásukat Vácon a Püspöki Palotában, amelynek patinás épületét 18. századi püspök elődömnek, Migazzi Kristófnak köszönhetjük. Nevéhez fűződik a váci Nagyboldogasszony-székesegyház megépíttetése is, valamint a mai Vác barokk arculatának és számos meghatározó épületének a megszületése. Vác és benne a Püspöki Palota igazi kincseket rejt! Jöjjenek és fedezzék fel! Legyenek vendégeim a váci Püspöki Palotában!” – olvashatjuk a honlapon Marton Zsolt váci püspök invitálását.

Az érdeklődők többek között megtekinthetik az egykori szalonokat és a mai napig használatban lévő püspöki tárgyalót, valamint az egyedülálló szecessziós dekorációval rendelkező egykori püspöki irodát. Bepillantást kaphatnak a palota és az egyházmegyei központ hétköznapjaiba és még az sem lehetetlen, hogy Püspök úr személyesen üdvözli őket a látogatás során.

Cím:                      2600 Vác, Migazzi Kristóf tér 1. 

Térkép:                https://goo.gl/maps/JbeSbztdfxwsk6PB7

Email:                   This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Honlap:                https://vaciegyhazmegye.hu/turizmus.html

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk