300 adag székelykáposzta 3 tophotel konyhájáról

16 lelkes szállodai szakács, séf, éttermes önkéntes vállalta, hogy február 21-én, vasárnap délelőtt azokért főz, akik a legjobban rászorulnak arra, hogy délben egy tál meleg ételhez jussanak. 

A HotelHero legújabb jótékonysági felhívásához azonnal csatlakoztak séfek és kisegítők. És nemcsak a fővárosból, mondja Anek Dóra, a HotelHero jótékonysági csoport egyik alapítója, hanem vidékről is érkeztek felajánlások a vasárnap délelőtti, három fővárosi helyszínen történő közös ebédfőzésre.

A 2013 óta működő Heti Betevő nonprofit egyesülettel együttműködve, 2021. február 21-én vasárnap délelőtt 300 adag ételt készítettek el rászorulóknak Budapest három ikonikus szállodájában.

Akik feláldozták a jó ügy érdekében a vasárnap délelőttjüket

A Marriott Courtyard, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest és a Mamaison Hotel Andrássy La Perle Noire éttermének konyhájában 16 lelkes szállodás, éttermes önkéntes (Lőrincz György, Barka Áron, Bakonyi Balázs - Zeina Hotels, Varga Gábor - Zeina Hotels, Víg Szabolcs - Zsidai Group, Vida Gábor – Kempinski Hotel Corvinus Budapest, Roland Holzer – Kempinski Hotel Corvinus, Kónya Géza – Kempinski Hotel Corvinus, Lévai Péter - Kempinski Hotel Corvinus, Melis Róbert – Marriott Courtyard, Baár Csaba - Marriott Courtyard, Gendur András és Szarvas Szilvia – La Perle Noire étterem, Nagy-Szász István, Anek Dóra és Franciscy Gergő - CPI Hotels, Mamaison Hotel Andrássy) készítette a 300 rászoruló vasárnapi ebédjét, amelyet a Heti Betevő önkéntesei jutattak el még melegen két budapesti helyszínre: a Dankó utcai szálló és a Menhely Alapítvány Vajdahunyad utcai szállójára.

Miért pont székelykáposzta?

A HotelHero önkéntesei ma székelykáposztát főztek, az étel kiválasztásnál az volt az elsődleges szempont, hogy laktató, ízletes és vitaminokban gazdag alapanyagokból készüljön a vasárnapi ebéd. Az is fontos szempont volt, mondta ezzel kapcsolatban Anek Dóra, hogy korábban tarhonyás hús és rizseshús volt a vasárnap déli menü, így esett most a választás a székelykáposztára.

Mi volt az alapanyag?

Több mint 35 kg sertéslapockát, 100 kg savanyú káposztát használtak fel és 50 kg kenyeret küldtek a tejfölös székelykáposzta mellé. Az alapanyagot a Heti Betevő biztosította, a kiszállítás logisztikájában a Metro Kereskedelmi Kft segített a CSR-ban részt vevőknek.

Lesz folytatás

Mivel a HotelHero és az MSZÉSZ (Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége) februári felhívására nagyon sokan jelentkeztek Budapestről és vidékről is, a szervezők úgy döntöttek, hogy márciusban is folytatják az akciót.

Március 21-én, vasárnap Budapesten az újabb jótékonysági akció vidéki helyszínekkel bővül: olyan vidéki szállodák, éttermek és beszállítók jelentkezését várják, akik vasárnapi ebéddel támogatnák a saját lakókörzetükben élő hátrányos helyzetű embereket.

Forrás: HotelHero / Turizmus Online

Forrás: Fotók: Csárdás Ferenc


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?