41 sajtos pizza az Eurovíziós Dalfesztiválra

Kulináris különlegességgel készül egy társbérletszervező cég a nagyszabású eseményre.

Világszerte óriási népszerűségnek örvend a pizzák Quattro Formaggi nevű fajtája, amelynek felszínén megolvasztott formában négy sajt terül el.

Ennél sokkal több, 41 sajttípussal lefedett pizzával készül az Eurovíziós Dalfesztiválra egy SpareRoom nevű, társbérlet alapú lakásmegosztásokat szervező cég. A 41-es szám nem véletlen, hiszen ennyi ország vesz részt a versenyen és minden államból egy készítmény kap helyet a tésztán.

Matt Hutchinson, a SpareRoom kommunikációs igazgatója szerint az eurovíziós bulik gyakoriak az egyesült királyságbeli társbérletekben, és a pizza tökéletes társasági étel (mivel könnyen felosztható).


A felhasznált sajtok a teljesség igényével a következők:

1.    Albánia: Kashkaval stílusú sajt
2.    Ausztrália (az ország egy különleges megállapodás miatt vehet részt az európai
       eseményen): hosszú érlelésű cheddar
3.    Ausztria: osztrák füstölt sajt
4.    Azerbajdzsán: Kajmak Travnik
5.    Belgium: Pié d'Angloys
6.    Ciprus: Halloumi
7.    Csehország: nem füstölt Korbáciky
8.    Dánia: Castello kék sajt
9.    Egyesült Királyság: Wensleydale
10.    Észak-Macedónia: Kashkaval stílusú sajt
11.    Észtország: Andre stílusú sajt
12.    Fehéroroszország: Quark
13.    Finnország: Leipäjuusto stílusú sajt
14.    Franciaország: camembert
15.    Görögország: Epiros görög feta
16.    Grúzia: Jaunpils Sulguni
17.    Hollandia: gouda
18.    Horvátország: Paški sir
19.    Izland: Skyr joghurt
20.    Izrael: Tal Haemek stílusú sajt
21.    Írország: Cashel Blue stílusú sajt
22.    Lengyelország: Mlekpol Krolewski Z Kolna
23.    Lettország: Talsu Ritulis zöld sajt
24.    Litvánia: Luksiu Suris
25.    Magyarország: Randolder stílusú sajt
26.    Málta: gbejniet stílusú sajt
27.    Moldova: Rossiyskiy
28.    Montenegró: pljevljai stílusú sajt
29.    Németország: bükkfán füstölt sajt
30.    Norvégia: Jarlsberg
31.    Olaszország: Parmigiano Reggiano
32.    Oroszország: füstölt Kosichka stílusú sajt
33.    Örményország: Chechil fonott sajt
34.    Portugália: Queijo Azeitao Quinta Do Anjo DOP Simões
35.    Románia: Brânză de Burduf
36.    San Marino: auricchio provolone
37.    Spanyolország: manchego
38.    Svédország: Åseda Gräddost
39.    Svájc: ementáli
40.    Szerbia: brinza
41.    Szlovénia: trniči stílusú sajt

Jó hír, hogy a nagyszabású esemény zárónapján a készlet erejéig ingyen lehet hozzájutni a pizzához. A rossz hír, hogy csak Londonban. A brit fővárosban egy Baz and Fred nevű pizzériában át lehet venni, vagy akár házhoz is lehet rendelni a nemzetközi specialitást.

Kisebb vigasz, hogy a lehetőségtől eleső ínyencek legalább az interneten nemsokára megtalálhatják a receptet.


Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.