A héten ismét magyar fiatal tehetségeknek szurkolhatunk!

2017. október 6-8. között ismét Prága ad helyszínt a világszövetség európai kontinentális elődöntőjének a WACS Global Chef Challege-nek (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge-nek (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge-nek (junior szakács) , ahol kiderül, hogy kik csatlakoznak még a tavalyi évben már továbbjutást nyert nemzetek mellé.

A tavalyi szabálymódosítások még szorosabbá és izgalmasabbá tették a versenyt, hiszen az erfurti kulináris olimpián és a luxembourgi kulináris világbajnokságon (2016-ban Erfurt, 2018-ban Luxembourg, két évenként felváltva) a nemzeti válogatottak élő melegkonyhás versenyprogramja alapján, szakácsok esetében az első 12, cukrászoknál és junior szakácsoknál pedig az első 2 nemzet automatikusa kvalifikálja magát világdöntőbe.

A tét ismét nagy, hiszen csak 3-3-3 fő szerezhet jogot a továbbjutásra Prágából, 1 észak-, 1 közép- és 1 dél-európai a három kategóriában, a 2018-as Malajziai világdöntőre, melynek helyszíne a 105 országot és 10 millió séfet felölelő WorldChefs (WACS) világkongresszusa lesz. A felkészülés gőzerővel folyik, van, aki már ismerős lehet, és van, aki most indult először hazánk színeiben.

Tehetséges magyar fiatalok, akik nem először lépnek be egy versenykonyhába, hogy közönség előtt mutassák meg, hogy mit tudnak.

Adamek Balázs (Székesfehérvár) a szakácsok, Maczák Anna (Budapest) a cukrászok és Hack Barnabás (Budapest) a junior séfek között „lép a versenykonyha falai közé”, hogy megcélozza a továbbjutást az őt segítő commis-ja, azaz fiatal segítője oldalán. Hajrá fiatalok!

A verseny alakulását folyamatosan nyomon követhetik a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Facebook oldalán


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.