A Klasszis Klub következő vendége Rácz Jenő sztárséf

Padlóra került a hazai fine dining szcéna? Tényleg ez a részágazat sérült a covid elmúlt két éve alatt a gasztronómia területén a legjobban? És mi a helyzet a vendéglátás többi területével, a munkaerőhiány továbbra is mindenütt a legégetőbb kérdés? És mi még? Igaz például, hogy a rakétasebességgel bevezetésre kerülő új kata-szabályozás ezt az ágazatot jelentős mértékben érzékenyen érinti? Többek közt ezek a kérdések is terítékre kerülnek Rácz Jenővel, a Sanghajban háromszor is Michelin-csillagot szerzett étterem séfjével, aki hazaérkezését követően igazi sztárkarriert karriert futott be, hiszen több hazai fine dining éttermet is irányít egyszerre, valamint egy sikeres főzőműsor állandó főszereplője évek óta az egyik kereskedelmi csatornán. Ő a Klasszis Klub következő vendége a július 28-ai élő adásban, ahol ön is kérdezhet. Regisztráljon, akár tegye fel kérdését előre, és kövesse élőben a beszélgetést!

Rácz Jenő, a Sanghajban zsinórban háromszor is Michelin-csillagot szerző Tai’an Table konyháját vezető, majd hazaköltözve saját éttermét, a Rumourt megnyitó és mellette fél éve immár a Ráday utcai, szintén Michelin-csillagos Costest is irányító, és az egyik kereskedelmi csatorna Konyhafőnök című, nagysikerű versenyében több éve szereplő sztárséffel beszélgetünk a fine dining jelenlegi helyzetéről, esetleges irányváltásáról.

Rácz Jenő, a Rumour executive séfje, a Costes séfpatronja, a 2022. július 28-i Klasszis Klub vendége. Fotó: Seregélyes GáborRácz Jenő, a Rumour executive séfje, a Costes séfpatronja, a 2022. július 28-i Klasszis Klub vendége. Fotó: Seregélyes Gábor

Valamint arról, véleménye szerint milyen vendégkör szükséges ahhoz, hogy a topgasztronómia megmaradhasson Magyarországon, és kifizetődő legyen annak finanszírozása? Vagy sosem volt az, és erre ne is számítsunk? A sztárséf nevét is viselő éttermének, a Rumour by Rácz Jenőnek, illetve a két év kényszerű szünet után nemrégiben újranyitó Ráday utcai Costes-nek – ahol szintén ő irányítja a konyhai munkát –, azaz két budapesti gasztrotophely tulajdonosa, Gerendai Károly egyszer azt mondta, a fine dining az a gasztronómiai ágazat, ahová az ember évekig talicskával tolja be a pénzt, de alig lát belőle viszont valamit. Vajon ma is igaz ez?

Rácz Jenő szerint pedig a főzés és a gasztronómia olyan, akár az öltözködésben a divat. Legyünk akkor a segítségével képben: mi most a divat, melyek a legtrendibb elkészítési módok, mi ment ki a divatból, és melyek azok az alapanyagok, amelyeket szívesen lát a konyhán az, aki lépést tart a divattal, és a legtrendibb ételeket szeretné elkészíteni akár a saját konyhájában? Arról is beszélgetünk majd a sztárséffel, mi várható a gasztronómia területén év végéig? Megtudakoljuk tőle, vajon a megítélése szerint hány vendéglátóhely húzza le a rolót, ki tud majd talpon maradni, és ők vajon miért?

Ezeket a kérdéseket is körbejárjuk a Klasszis Klub következő, július 28-ai rendezvényén, ahol a rendezvény egy órája alatt ön is bekapcsolódhat az élő adásba, és felteheti kérdéseit is, amelyet Rácz Jenő saját vendéglátóhelyén, a Rumour-ban élő formában válaszol meg.

A részvétel ingyenes, csak egy regisztrációra van szükség - jelentkezzen most! >>


Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?