A Klasszis Klub következő vendége Rácz Jenő sztárséf

Padlóra került a hazai fine dining szcéna? Tényleg ez a részágazat sérült a covid elmúlt két éve alatt a gasztronómia területén a legjobban? És mi a helyzet a vendéglátás többi területével, a munkaerőhiány továbbra is mindenütt a legégetőbb kérdés? És mi még? Igaz például, hogy a rakétasebességgel bevezetésre kerülő új kata-szabályozás ezt az ágazatot jelentős mértékben érzékenyen érinti? Többek közt ezek a kérdések is terítékre kerülnek Rácz Jenővel, a Sanghajban háromszor is Michelin-csillagot szerzett étterem séfjével, aki hazaérkezését követően igazi sztárkarriert karriert futott be, hiszen több hazai fine dining éttermet is irányít egyszerre, valamint egy sikeres főzőműsor állandó főszereplője évek óta az egyik kereskedelmi csatornán. Ő a Klasszis Klub következő vendége a július 28-ai élő adásban, ahol ön is kérdezhet. Regisztráljon, akár tegye fel kérdését előre, és kövesse élőben a beszélgetést!

Rácz Jenő, a Sanghajban zsinórban háromszor is Michelin-csillagot szerző Tai’an Table konyháját vezető, majd hazaköltözve saját éttermét, a Rumourt megnyitó és mellette fél éve immár a Ráday utcai, szintén Michelin-csillagos Costest is irányító, és az egyik kereskedelmi csatorna Konyhafőnök című, nagysikerű versenyében több éve szereplő sztárséffel beszélgetünk a fine dining jelenlegi helyzetéről, esetleges irányváltásáról.

Rácz Jenő, a Rumour executive séfje, a Costes séfpatronja, a 2022. július 28-i Klasszis Klub vendége. Fotó: Seregélyes GáborRácz Jenő, a Rumour executive séfje, a Costes séfpatronja, a 2022. július 28-i Klasszis Klub vendége. Fotó: Seregélyes Gábor

Valamint arról, véleménye szerint milyen vendégkör szükséges ahhoz, hogy a topgasztronómia megmaradhasson Magyarországon, és kifizetődő legyen annak finanszírozása? Vagy sosem volt az, és erre ne is számítsunk? A sztárséf nevét is viselő éttermének, a Rumour by Rácz Jenőnek, illetve a két év kényszerű szünet után nemrégiben újranyitó Ráday utcai Costes-nek – ahol szintén ő irányítja a konyhai munkát –, azaz két budapesti gasztrotophely tulajdonosa, Gerendai Károly egyszer azt mondta, a fine dining az a gasztronómiai ágazat, ahová az ember évekig talicskával tolja be a pénzt, de alig lát belőle viszont valamit. Vajon ma is igaz ez?

Rácz Jenő szerint pedig a főzés és a gasztronómia olyan, akár az öltözködésben a divat. Legyünk akkor a segítségével képben: mi most a divat, melyek a legtrendibb elkészítési módok, mi ment ki a divatból, és melyek azok az alapanyagok, amelyeket szívesen lát a konyhán az, aki lépést tart a divattal, és a legtrendibb ételeket szeretné elkészíteni akár a saját konyhájában? Arról is beszélgetünk majd a sztárséffel, mi várható a gasztronómia területén év végéig? Megtudakoljuk tőle, vajon a megítélése szerint hány vendéglátóhely húzza le a rolót, ki tud majd talpon maradni, és ők vajon miért?

Ezeket a kérdéseket is körbejárjuk a Klasszis Klub következő, július 28-ai rendezvényén, ahol a rendezvény egy órája alatt ön is bekapcsolódhat az élő adásba, és felteheti kérdéseit is, amelyet Rácz Jenő saját vendéglátóhelyén, a Rumour-ban élő formában válaszol meg.

A részvétel ingyenes, csak egy regisztrációra van szükség - jelentkezzen most! >>


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.