hirdetés

A legkedveltebb borvidékek között Zalakaros

Zalakaros is díjat vehetett át a Legkedveltebb Borvidék versenyben szeptember 16-án, a Budapesten tartott ünnepélyes eredményhirdetésen. 

hirdetés

A települést képviselő Novák Ferenc polgármester Sztanev Bertalan és dr. Prónay Bence szervezőktől vehette át az elismerést.

A Legkedveltebb Borvidék címért induló versengést az elmúlt évben rendezték meg első alkalommal. A civil kezdeményezésnek az volt a célkitűzése, hogy minél több ember ismerhesse meg azokat az értékeket, amelyek a borkészítés helyén találhatók.

A verseny egyik fontos szabálya ugyanis, hogy koccintani csak helyi borral lehet. Az esemény lehetőséget adott arra, hogy borkedvelők és borászok egymással találkozhassanak, a figyelem a borvidéki településekre irányuljon.

Az esemény fővédnöke dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter volt, az eseményt idén is kiemelten támogatta a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége és a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, de civil szervezetek és gazdasági társaságok is felsorakoztak az események mögé.

Idén 12 borvidéken közel 20 település indult a legkedveltebb borvidéki település címért. Számos új helyszínen – köztük Zalakaroson is - várta a borkedvelőket a helyi bor, hogy borászokkal és egymással koccinthassanak.

A jelentős megmozdulásnak köszönhetően idén közel 11 ezer ember koccintott egyszerre szerte az országban. Zalakaroson a rendezvénytéren közel százan koccintottak jófajta karosi borral szeptember első hétvégéjén.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk