hirdetés
hirdetés

A Lufthansa kiássa a csatabárdot?

A Star Alliance két kulcsfontosságú tagjának számító német Lufthansa és a Turkish Airlines elhidegülni látszik egymástól.

hirdetés

A német légitársaság lapértesülések szerint 2014. március végétől felfüggeszti codes-share együttműködését a török légitársasággal. A Lufthansa indoklása szerint pénzügyileg nincs értelme a további együttműködésnek, miután a Turkish Airlines saját hálózatépítésbe fogott, amely isztambuli központját köti össze németországi és osztrák regionális repülőterekkel. Az együttműködés főként a német belföldi járatokra és az USA-ba irányuló Lufthansa járatokra vonatkozott.

A török légitársaság szolgáltatási színvonalával és kiterjedt útvonalhálózatával egyre népszerűbb a hosszú távon utazó Lufthansa ügyfelek körében. A német társaság 2014. január elsejétől 75%-kal kevesebb mérföldet számít fel azoknak a törzsutasoknak Miles & More hűségprogramjában, akik a Turkish Airlines járatán utaznak, pedig ez általában az azonos légiszövetségbe tartozó tagoknál nem jellemző. 

A Turkish Airlines hivatalos állásfoglalást is kiadott az ügyben, amelyben azt írják, a társaság folytatja szolgáltatási minőségének javítását és kiterjedt hálózatának bővítését, mindezt világszerte a tiszta verseny betartásával teszi. A Star Alliance tagjaként kínálja szolgáltatásait a taglégitársaságok minden utasának. A code-share megállapodásokat és a törzsutasprogramokban való részvételét is e szerint kell megítélni. A társaság nem fogadja el a Lufthansa egyoldalú döntését, amelyet e két együttműködés vonatkozában hozott, és bízik benne, hogy felülvizsgálják a döntésüket.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk