hirdetés
hirdetés

A magyar piacon is debütál a Google két új utazási terméke

Főhet az utazási irodások feje: két olyan eszköz debütál hamarosan a magyar piacon, amelyek révén jelentősen erősíti pozícióját az online utazási szolgáltatások piacon a Google.

hirdetés

Videókonferencia keretében mutatta be két új, hamarosan Magyarországon is debütáló szolgáltatását a google. A Destinations az egyik új eszköz, amely október elejétől érhető el magyar változatban is. A program segítségével tippeket, ötleteket kapunk arra vonatkozóan, hová, mikor és mennyiért utazzunk el. 

Megadhatjuk, hogy mekkora összeget szánunk az utazásra és azt is beírhatjuk, hogy mi érdekel elsősorban – például a kultúra vagy a természet. Láthatunk egy-egy időszakra, például egy hétre vonatkozó szuper ajánlatokat. Aki utánaolvasna egy-egy ország vagy úti cél látnivalóinak, az is megtalálja az oldalon. Az országok és a városok esetében a legnépszerűbb nevezetességeket külön listázza az oldal.

Aki több várost is kombinálna egy körutazás során, az számos népszerű útvonal-ötletet is végignézhet. Egy hét éjszakás portugál körútnál például tippeket kapunk arra vonatkozóan is, hogy melyik nap hol szálljunk meg és mivel utazzunk az egyes megállók között. Az egyes városok esetében is kapunk tippeket arra vonatkozóan, hogy milyen látványosságokat ne hagyjunk ki semmiképpen. Ha rugalmasak vagyunk az odautazás időpontját tekintve, akkor azt is megtudhatjuk, mikor a legideálisabb felkeresni az adott települést.

A városokban többféle szálláslehetőséget is felajánl a program, és azt is megmutatja, hogy mennyit spórolhatunk, ha pár nappal vagy héttel előbb mennénk. A Travel + Leisure egyszerűen „digitalizált utazási irodának” minősíti a google Destinations termékét, amely megítélésük szerint gyors, naprakész és „félelmetesen intuitív”. És valóban, a program vissza fog emlékezni korábbi kereséseinkre és foglalásainkra, és eleve a mi felhasználói igényeinkre szabott opciókat fog felajánlani.

A másik új termék a Google Flights kapcsolódik a Destinationshöz, ugyanis miután eldöntöttük, hová és mikor akarunk utazni, a „nagy testvér” felajánl nekünk több opciót is arra vonatkozóan, hogy milyen légi járattal jussunk el oda. A kiválasztás legfőbb szempontja az ár, ugyanakkor a Best flights opcióval olyan lehetőségeket is ajánl a program, amelyek nem a legolcsóbbak, de mondjuk a legkényelmesebbek, mert nem kell átszállni, esetleg ideális az átszállási idő.

Arra is lehetősége van a keresőnek, hogy kiszűrjön olyan légitársaságokat, amelyekkel nem akar utazni, kizárhat alkalmatlan időpontokat is, például hajnali indulást vagy késő esti érkezést. Külön lehet keresni légitársasági szövetségekre is, és a rendszer fapados járatokat is megjelenít. Arról is kapunk információt, ha az adott járat rendszeresen késik.

Ha azt szeretnénk látni, hogy az ár hogyan változik 1-2 nappal korábbi vagy későbbi indulás és érkezés esetén, arra is lehetőség van egy mozdulattal, nem kell külön ablakokat nyitni a kereséseknek. Arra is van lehetőség, hogy hosszabb időszakok történelmi áradatait is láthassuk, így el tudjuk dönteni, érdemes-e még várni arra, hogy valamikor lejjebb menjenek az árak.

Amennyiben az érdeklődő kiválasztotta a neki megfelelő járatot, a foglalásra már nem a google felületén, hanem vagy a légitársaság saját honlapján vagy valamelyik online foglalási oldalon kerül sor.

A Google mindkét új utazási terméke elérhető mobilváltozatban is. 

Szántó Zoltán
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk