hirdetés
hirdetés

A „Nyugat Itthon”

Érdekes kezdeményezést indított útjára a Magyar Turizmus Zrt.  A havonta, tehát 12 alkalomra tervezett rendezvénysorozat a kortárs írók és költők alkotásai segítségével kívánja egy-egy turisztikai régió iránt felkelteni az érdeklődést.

hirdetés

A kampány két részből, egy online irodalmi utazásból és egy rendezvénysorozatból áll.

A rendezvénysorozatot havonta, budapesti helyszíneken tartott önálló estek alkotják. Az Újnyugat Irodalmi Kör (alapítója Szabó Zoltán Attila) szerzői gárdája és a neves előadóművészek garantálják az igényes szórakozást. A versek, prózák, úti leírások szerzői és előadói között Erkel-, Jászai-, József Attila- vagy éppen Kossuth díjas alkotókat tisztelhetünk. Csukás István vagy Lackfi János nevét például nemcsak a beavatottak ismerik, gondolataikat többek között Törőcsik Mari, Bodrogi Gyula, Kulka János, Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Papp János, Szombathy Gyula, Márton András, Cserhalmi György, Tompos Kátya és Kálloy Molnár Péter tolmácsolja majd a programsorozat állomásain.

Az online kampány részeként összesen 99 db, utazásra ösztönző irodalmi mű készül, amelyeket Magyarországon elsőként az MT Zrt. jelentet meg a www.itthon.hu portálja főoldaláról elérhető „Nyugat Itthon” menüben

A stílszerűen a New York kávéházban tartott első rendezvényen az Újnyugatos Irodalmi Kör alkotóinak az Alföldről – kifejezetten erre az alkalomra – írt hét műve hangzott el Lukács Sándor, Jászai Mari-díjas érdemes művész előadásában. Majd az Észak-Alföld régió turisztikai kínálatát ismertette Peszeki Gergely, az MT Zrt. Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága marketing menedzsere. Segítségére volt több régiós turisztikai szolgáltató kiadványokkal, személyes tanácsadással. A rendelkezésre álló igényes prospektusok egyike (Észak-alföldi kincsestár- Kultúra és örökség) hihetetlen gazdagságú összefoglalót nyújt a régióról. Alapos okkal nevezte Móricz Zsigmond a szatmári tájat „Magyarország tündéri mezejének”. A régió ízvilágát a Panyolai Elixír termékei érzékeltették, a zenés nyitányról a Sáry –duó különleges bemutatója gondoskodott.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai