hirdetés
hirdetés

Árad a fény Egerben

Szép- és fényes lesz Eger az idei adventi hetekben – ígérik az illetékesek a hevesi megyeszékhelyen - annak érdekében, hogy ne csak a városlakók, hanem az odaérkező turisták is gyönyörködhessenek a karácsony ünnepi fényeiben.

hirdetés

A hagyományokat folytatva  a Dobó téren már felállították és feldíszítették azt a hatalmas fenyőfát, amelyet az idén a Flott Trans Kft. ajánlott a városnak.  Az adventi fényeket  november 27-én – vasárnap – délután négy órakor ünnepélyes keretek között gyújtják meg először.

Mint Sós Balázs Bertalan, a Városgondozás Eger Kft. üzemegységvezető-helyettese a Napi Turizmusnak elmondta, ebben az évben is díszkivilágítást kap a turisták által is oly kedvelt Dobó tér mellett, Eger sétáló utcája – a Széchenyi utca -, az ebből nyíló Érsek- és a Szent János-, továbbá a Bajcsy Zsilinszky utca is.

Újdonság, hogy a Kerecsend felől Egerbe érkezők a Deák Ferenc utcán – a vasútállomási  bejárótól a Bazilikáig – a közvilágítást szolgáló lámpaoszlopokra felszerelt díszkivilágítással találkozhatnak. Ugyancsak ez a kép fogadja a helybelieket és a városba látogatókat Eger északi részén is, ahol a 25-es úton – a  viadukttól a Shell-benzinkútig - díszfények fogadják őket. Az ezekhez szükséges kellékeket Budapestről szerezték be, amelyek a szereléssel ötmillió forintba kerültek.

A szakember azt is elmondta, hogy Eger idei adventi díszkivilágítására tízmillió forintot költenek. Egyébként a tavalyi után ebben az évben is – elsősorban cégek, vállalkozások érdeklődését várják -, hogy örökbe fogadják azokat feldíszített fákat, amelyek a karácsonyt jelképezik.   

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk