Új élmények egy megszokott helyen

Gasztro-zóna és terasz, izgalmas ételek és új hangulat - a héten a nagyközönség számára is megnyit az Árkád Food Loft összes étterme. Szerkesztőségünk jelen lehetett a keddi VIP megnyitón, ahol bemutatkoztak a megnyitás előtt álló egységek is.

Vizsolyi Dániel, a bevásárlóközpont igazgatója elmondta, a Food Loft koncepció megszületése 2016-ig nyúlik vissza. A fejlődés jegyében felmerült, hogy létrehozzanak egy teljesen új gasztro-zónát, amely merőben eltér a korábbi (legalsó szinten található) Food Courttól. Az új tér kialakítást közel 2 éves munka előzte meg, amelynek része volt a piac-, versenytárs- és célcsoportelemzés is. Az építkezés 9 hónapja pedig egy nyitott, működő bevásárlóközpontban zajlott.

Januárban nyitott meg a Padthai Wokbár, majd májusban az á Table (melegkonyhával is rendelkező) francia pékség, csütörtöktől pedig 5 új egység várja a vendégeket: a Bellozzo, a Burger Market, a Katsa, a Tsuru, valamint a Yolo Bistro.

A VIP megnyitón az á Table 3 féle quiche-ét kóstolhattuk:

A Food Loft 1800 négyzetméteres belső teréhez egy 200 négyzetméteres terasz is tartozik - ez utóbbi az év 8 hónapjában lesz majd nyitva.

Az eseményen a csütörtökön nyíló 5 étterem 5 fogását készítették el a színpadon a chefek és segítőik. Elsőként a Tsuru japán konyhája elevenedett meg. Varga László chef elmondta, a tradicionális és a mondern elemeket egyaránt használják és igazán büszkék az éppen készített, kifordított sushira: az unagi rollra.

Másodikként a Katsa executive chefje Tasnádi Ákos Vizsolyi Dániellel közösen készített Katsamájat, amihez Tokaji száraz furmint és méz keverékét is felhasználták, hogy egyszerre legyen meg a fogás savassága és édessége. 

A Burger Market ínycsiklandó kézműves hamburgere következett, házi készítésű szósszal. Miközben a marhahúsos burger készült - amiben a marha és a faggyú aránya 75:25 - megtudtuk, hogy az étterem a vegánokra is figyel: Steiner Kristóf receptje alapján készül a vegán burgerük. Ezt  most csak hagyományos buciban tudtuk megkóstolni, csütörtöktől már ez is mentes lesz - az íze pedig rendkívül intenzív, korianderes.

A Bellozzo hagyományos olasz ízekkel várja majd a vendégeket. Tódi István, az étterem chefje és Kassai Kinga a színpadon egy kellemesen fokhagymás rákos al dente tésztát készítettek el:

A Yolo Bistro az organikus, egészséges ételekre helyezi a hangsúlyt. Dévény Sándor, az étterem chefje és Sándor Orsolya lazac saslikot készített, a nézők pedig a healthy tart nevű brokkolis-csirkés ételüket kóstolhatták meg:

Aki még mindenzek után is készen állt a kóstolásra, az a Padthai Wokbar két desszertje közül választhatott: hagyományos thai mango sticky rice-ot vagy málnás kókuszkrémet is ki lehetett próbáni. Ez utóbbi ráadásul a legtöbb allergéntől mentes finomság.

A hamarosan 18 éves bevásárlóközpont felső szintjének gasztro zónája tehát hét különböző ízvilágot képviselő egységgel tervezi elérni azokat, akik számára az étkezés élmény.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.