hirdetés
hirdetés

Augusztus: 11 százalékkal több vendég, mint tavaly

A belföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken (szállodákban, panziókban, kempingekben, üdülőháztelepeken, valamint közösségi szálláshelyeken) eltöltött éjszakák száma augusztusban 2020 azonos hónapjához viszonyítva 1,9%-kal nőtt, és 1,4%-kal meghaladta a járvány kitörése előtti évi, 2019. augusztusi értéket. A külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 2020. augusztushoz mérten 50%-kal emelkedett, 2019 azonos időszakához viszonyítva 56%-kal csökkent. Az előző hónaphoz képest a belföldi vendégéjszakák száma 329 ezerrel, a külföldieké 364 ezerrel volt magasabb.

hirdetés

2021. augusztusban az előző év azonos hónapjához képest:

belföldi vendégek száma 1,8%-kal kisebb lett, a vendégéjszakáké 1,9%-kal növekedett. A vendégszám 914 ezret, az eltöltött vendégéjszakáké 2,6 milliót ért el. Az éjszakák 59%-át szállodákban töltötték, számuk az egy évvel korábbival közel azonos volt. A panziókban 3,6, az üdülőháztelepeken 11,3, a kempingekben pedig 5,3%-kal kevesebb éjszakát regisztráltak, mint tavaly augusztusban. A közösségi szálláshelyeken a táboroztatások újraindulása miatt a forgalom kétharmadával nőtt. A legnépszerűbb turisztikai régió a Balaton volt, ahol a belföldi vendégéjszakák több mint harmadát regisztrálták.

külföldi vendégek száma 61, a vendégéjszakáké 50%-kal emelkedett. A szálláshelyekre érkezett 339 ezer vendég összesen 936 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek 63%-a szállodában szállt meg, az ott eltöltött éjszakák száma 60%-kal bővült 2020 augusztusához képest. A növekedés Budapest esetében volt a legnagyobb (több mint kétszeres).

Az összes bruttó árbevétel folyó áron 24%-kal, 58,7 milliárd forintra növekedett.

2021. augusztusban:

2758 kereskedelmi szálláshely, köztük 880 szálloda és 1049 panzió volt nyitva a hónap egy részében vagy egészében.

Az összes vendégéjszaka 74%-át a belföldi vendégek töltötték el.

Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken 1,6%-kal kevesebbet, összességében 8,0 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

2021. január–augusztusban az előző év azonos időszakához képest:

A kereskedelmi szálláshelyek 17%-kal kevesebb, összesen 9,2 millió vendégéjszakát regisztráltak. A belföldi vendégek 8,7, a külföldiek 37%-kal kevesebb (7,1, illetve 2,1 millió) vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.

A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 15%-kal csökkent, és 159 milliárd forintot tett ki.

Összefoglaló adatok, 2021. augusztus

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk