Az „Év Ifjú Séftehetsége” vehette át a Miele díját a Dining Guide gálán

Idén is megrendezésre került az év egyik legrangosabb gasztronómiai eseménye, a Dining Guide Év Étterme Gála, ahol számos más elismerés mellet átadták a Miele által támogatott, „Az Év Ifjú Séftehetsége” díjat is.

Több mint tíz éves hagyománya van annak, hogy a Dining Guide díjazza az ország legjobb éttermeit. A Volkswagen-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz összeállításához szükséges anonim tesztek már tavaly májusban megkezdődtek, majd a legek kiválasztása az idén Enrico Crippa, a három Michelin-csillagos Piazza Duomo étterem séfje feladata volt, aki januárban meglátogatta a finalista hazai éttermeket.

A hazai gasztronómiai élet legjelentősebb képviselőit felvonultató gálán nem csupán a 10+2 legkiemelkedőbb éttermet díjazták, elismerték többek között az év séfjét, az év ifjú séftehetségét, az év innovatív konyháját is.
Az „Év Ifjú Séftehetsége” 2019-ben Farkas Richárd, az őrségi Pajta Bisztró séfje lett, aki bejárta Budapest és Barcelona konyháit is. A Michelin-csillagos Hoja Santa étterem és az 5*-os Grand Hotel Central után tért vissza hazánkba, hogy csatlakozzon a Pajta Bisztró csapatához. A Pajta ötvözi a hagyománytisztelő, közösségteremtő központ hangulatát és a modern értelemben vett bisztró fogalmát. A séf számára a legfontosabb a minőség, a regionalitás és a szezonalitás, valamint az, hogy gasztronómia élményt nyújtson a vendégeknek.

A különdíj győztese a díjátadó során a Miele mobil konyhájában Kis Sándorral, a Miele séfjével közösen készítette el azt a különleges ételkompozíciót, melynek fő összetevője az őrségi tökmag és a pisztráng volt.

Az ifjú séftehetség az elismerés mellett egy Miele DG 6001 szabadon álló gőzpárolót vihetett haza, mellyel akár otthon is egészséges, újszerű ételeket készíthet. Nyereményét elismerő szavak kíséretében Jécsy Norbert, a Miele Kft. ügyvezetője adta át.


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.