hirdetés
hirdetés

Az MTÜ-vezér bemutatta új helyetteseit

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója május 26-án mutatta be a szakmai szervezetek képviselőinek két új helyettesét, akik a turizmus további fellendítésén dolgoznak majd a következő időszakban.

hirdetés

Guller Zoltán a turizmus aktuális helyzetéről és a következő hónapok várakozásairól szólva elmondta, számos körülmény nehezíti a nemzetközi turizmus gyorsabb ütemű visszaépülését, de ennek ellenére optimista az idei magyarországi szezont illetően. Az MTÜ mindent megtesz annak érdekében, hogy minél több vendég érkezzen a hazai szállás- és vendéglátóhelyekre. Ebben a munkában a jövőben két újonnan kinevezett vezérigazgató helyettes - Jakab Zsófia és Bődi Ivett segíti majd.

(balról jobbra) Guller Zoltán, Jakab zsófia, Bődi Ivett
(balról jobbra) Guller Zoltán, Jakab zsófia, Bődi Ivett
 

Bődi Ivett az elmúlt időszakban az MTÜ szálláshely és vendéglátás programigazgatójaként dolgozott, a jövőben a turizmus stratégiai megvalósításért felelős vezérigazgató-helyettesként segíti az ügynökség munkáját. Jakab Zsófia pedig, a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) vezérigazgatója, ezentúl a marketing- és kommunikációs vezérigazgató-helyettesi posztot tölti be, miközben megtartja feladatkörét az MDDÜ-n belül is.

Bődi Ivett a bemutatkozása során elmondta, 20 éve dolgozik a szállodai szektorban, ismertette eddigi feladatait, elvégzett munkáit az MTÜ-n belül, amelyek alapján bizakodhatunk abban, hogy sikerrel végzi majd el a rá rótt feladatot. Kiemelte továbbá, hogy számít a szakmai szereplők és szervezetek támogatására, szoros együttműködés mentén tervezi a stratégia megvalósítását. 

Bődi Ivett (balra) és Jakab Zsófia
Bődi Ivett (balra) és Jakab Zsófia

Jakab Zsófia fő feladata lesz, hogy minél több vendéget hozzon Magyarországra. 

Bemutatkozása során többek közt elhangzott, hogy a rendelkezésre álló adatok szerint a  2021-es nyári időszak minden idők legjobb belföldi szezonja volt a magyar turizmus történetében.  Hozzátette:  a 2022-es eddigi tényszámok és az előfoglalási adatok szintén dinamikus növekedést mutatnak.  Az elkövetkezendő időszakban a közvetlen forgalomösztönzés lesz a cél, itthon és külföldön.  Éppen ezért hívószavai, amelyek mentén dolgozik majd, a következők: országmárka fejlesztése, kreativitás, stratégiai szemlélet és adatalapú döntéshozatal. Tervei szerint kiemelt figyelmet fordít majd az online utazási irodákkal való együttműködésre és a gasztronómia területére is.

Az eddigi turizmusszakmai és általános vezérigazgató-helyettes, Könnyid László május 1-jével távozott pozíciójából, Guller Zoltán tanácsadóként továbbra is számít a munkájára. 

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: MTÜ / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk