hirdetés

„Az utasok utazni akarnak, fognak, bármi is történjék a világban”

- mondta Füri Mihályné, a Kartago Tours ügyvezetője a cég 2016 nyári árualapját bemutató eseményen csütörtökön Budapesten. Az utazászervező optimistán látja az előttünk álló évet 2015-öt követően, amikor „minden megtörtént, ami a legrosszabb álmunkban sem fordult volna elő” - idézte a múltat az ügyvezető utalva a tunéziai merényletre, a Sinai-félszigeten katasztrófát szenvedett orosz gépre valamint a párizsi merényletre.

hirdetés

Az idei optimizmust némiképp árnyékolja még, hogy elmondása szerint a cég húzótermékének számító Törökországi utakra hirdetett előfoglalási időszak január 31-ig tartó első harmada nem a vártnak megfelelően alakult. Ugyanakkor idén is a törökországi kínálat a legbőségesebb a Kartagonál. 140 szállodát kínálnak, köztük a csak általuk értékesített Suntopia-lánc szobáit. A csütörtöki eseményen önállóan is bemutatkozott egyebek mellett az Annabella Hotels, Ela Hotel Quality Resort, Özkaymak, Club Hotel Phaselis Rose, Euphoria Hotels & Resorts. Antalya-ba hetente kétszer, szerdán és szombaton repülnek Budapestről a Travel Service gépén, illetve Debrecenből heti egyszer a Sun & Fun-nal közös járaton.

Egyiptom a főszezonban foglalható. 3 úti célra - Hurghada, Marsa Alam és Sharm el Sheikh - heti 4 charter közlekedik a Travel Service gépén. „Egyiptomban nem ismerünk lehetetlent” - utalt Füri Mihályné a foglalható fakultatív programok igen széles skálájára.

A pótolhatatlannak tartott Tunéziába a történtek ellenére is indítanak heti 3 chartert, melyből 2 Monastir-ba, egy Djerba szigetére közlekedik júniustól szeptember végéig. A kínálathoz tartozik a 8 napos tunéziai körút is.

Görögország idén 3 szigettel - Kréta, Zakynthos, Rodosz - szerepel. Travel Service-szel Krétára vasárnap, a másik két szigetre csütörtökönként lehet eljutni.

Két év kihagyást követően tér vissza idén Bulgária, ahova hétfőnként a Robinson Tours-szal együttműködésben a Bulgarian Air Charter gépe fedélzetén (Burgasz) juthatnak el az utasok.

Spanyolországban szerepel Mallorca heti egy - csütörtök - indulással, 3-4 csillagos szállodákkal. A Costa Brava-ra Barcelonán át vezet az út a Wizz Air menetrend szerinti járatainak fedélzetéről vagy busszal 10 napos utakon. Szintén a fapadosok járatnyitásai segítik a Kartago kanári-szigeteki kínálatának bővítését. Gran Canaria-ra a Ryanair heti egyszer, míg Tenerife-re a Wizz heti kétszer repül.

Szicília szintén Wizz Air-rel elérhető desztináció kultturistáknak. Újdonságként kombinálható Máltával egyhetes úton, de Málta az Air Malta révén hetente kétszer önálló desztinációként is szerepel.

Havi 1 csoport indul Portugália déli részére, míg havi kettő, télen-nyáron Madeira szigetére a TAP fedélzetén. Január-március között szintén a TAP-pal a Zöld-foki szigeteket programozza az iroda.

A repülővel útrakelő utasaik számára jó hír, hogy a Kartago Tours Budapest Airporttal kötött megállapodása értelmében kedvezményesen vehetők igénybe a ferihegyi hosszútávú parkolók.

Horvátországban idén nyáron kétszer annyi szállodai kapacitást, apartmant kínál a Kartago egyéb szolgáltatások és ellátások nélkül, egyéni eljutással, szombati turnusváltással. A szálláshely-kínálat bővítését tervezik Olaszországban és Ausztriában is.

„Évi 35 ezer utasunk, 6 milliárdos forgalmunk Magyarországon kifejezetten nagynak számít, de önök nélkül ez nem lenne lehetséges” - hangsúlyozta az ügyvezető 1 100 hazai viszonteladójának szerepét. Őket idén is előnyös jutalék- és bónuszrendszerrel díjazza a Kartago Tours.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Vajon lesznek fennakadások a turizmusban az idei főszezonban?

Kiadónk társoldalai