Bécsben berobbant a piac-boom

2023. július 1-jétől négy új hellyel bővül az osztrák főváros piacainak listája. Állandó státuszt kap a Neubaumarkt, a Matznermarkt, az Alszeilenmarkt és a Servitenmarkt.

Tavaly májusban több mint 387 ezren látogattak ki hetente Bécs valamelyik piacára, ami nyolcszázalékos növekedés 2019 azonos időszakához képest. Könnyen elérhetőek, regionális és bio termékeket kínálnak valamint fontos találkozóhelyek a környékbeliek számára az osztrák főváros piacai, amelyek változatos árukínálatukkal izgalmas lenyomatai Bécs sokszínűségének. Nem csoda hát, hogy népszerűségük évről-évre nő.

 

Ráadásul a kis- és középvállalkozások számára is fontos gazdasági platformot jelentenek, hiszen a kistermelők itt tudják értékesíteni árujukat a fogyasztók számára. A nagy népszerűségre és fontos gazdasági szerepre tekintettel az osztrák fővárosban – a meglévők mellett – hat további piac működik kísérleti jelleggel, ezek közül állandósítanak most négyet.

Fix hetipiac lesz 2023. július 1-jétől a Neubaumarkt a 7. kerületben, a Matznermarkt a 14. kerületben, az Alszeilenmarkt a 17. kerületben és a Servitenmarkt Alsergrundban. Ez főleg az árusoknak jelent majd könnyebbséget, akiknek ettől kezdve nem kell minden piacnapra közterülethasználati-engedélyt kérniük.

Szintén a piacokat érintő változás, hogy július 1-jétől kibővítik a Kutschkermarkt és a Viktor-Adler-Markt területét, a Naschmarkton pedig vasárnaponként 10 óra helyett már 9 órakor kinyithatnak a vendéglátó egységek. A záróra változatlanul este 9-kor lesz, a szombati bolhapiac pedig továbbra is 3-ig lehet nyitva.  

 

 

Forrás: Bécs Város | Nemzetközi Irodák


Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.
Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?