hirdetés
hirdetés

Bemutatkozott Kambodzsa

Az Utazás kiállításon először tartott bemutatót Kambodzsa turisztikai képviselete, akik ismertették a főbb turisztikai célokat és az ország látnivalóit. 

hirdetés

A magyar-kambodzsai idegenforgalmi kirendeltség 2015-ben kezdte meg működésé, amely Magyarországon kívül Ausztriát és Lengyelországot fedi le. Dr. Sárdi Rudolf köszöntötte a kambodzsai turisztikai képviseletet, amely először debütált az Utazás kiállításon 2017-ben.

A kambodzsai turizmus elsődleges célja, hogy a turisták jobban megismerjék az országot, valamint a többoldalú idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztése.

A bemutató során megtudtuk, hogy Kambodzsa a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetségének (ASEAN) legdinamikusabban fejlődő országa. Elsősorban a régióból érkeznek turisták, egyelőre kevés az európai beutazó. A beutazási toplistán mindösszesen egy európai ország, Franciaország áll a 10. helyen. Céljuk, hogy az európai térségből többen látogassanak a „Csodák Királyságának” tartott országba. A kambodzsai turizmus jövőbeli célkitűzései közé tartozik, hogy 2020-ra a jelenlegi évi 7 millió turistaszám 10 millióra emelkedjen.

A bemutató az ország látnivalóinak ismertetésével folytatódott. Az ország turizmus szempontjából három nagyobb térségre bontható: Sziemreap és Angkor Wat, Phnompen, Szihanukvil és a környező szigetek, például a Szongsza-sziget, az érintetlen paradicsom, ahol mindösszesen 25 privát villa található. Angkor Wat Ázsia legnagyobb templomegyüttese, a khmer kultúra egyik legjelentősebb szimbóluma.

 Ankor Wat Forrás: tourismcambodia.com
Ankor Wat Forrás: tourismcambodia.com

Az ország a pihenésre és az aktív nyaralásra vágyók igényeit is igyekszik kielégíteni. Fontos szektor az ökoturizmus, a természet védelme, például megnézhetik a turisták a kúposfejű delfineket, a világ legritkább delfinfaját, amely a térségben őshonos. Nagy hangsúlyt fektetnek a sportprogramokra, ezen belül is a bokatorra, a khmer harcművészeti stílus egyik fajtájára. Számtalan fesztivál és különféle helyi program is várja az oda látogatókat. A soron következő fesztiválok a River Fesztivál és a Khmer Újévi Fesztivál, ami április 14-16-ig tart.

Az ország legjelentősebb turisztikai eseménye a turisztikai minisztérium által támogatott kambodzsai utazás kiállítás, amely idén november 17. és 19. között kerül megrendezésre. A programon új termékeket, üzleti lehetőségeket mutatnak be, és elsősorban a szakmabeliek jelentkezését várják a világ minden tájáról.

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: TurizmusOnline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk