hirdetés
hirdetés

Bokrétaavató a készülő Mercure hotelben Debrecenben

Elérte legmagasabb pontját Debrecen most épülő első Mercure szállodája.

hirdetés

Szűcs Gyula, az építtető Bajcsy-Invest Kft.-t tulajdonló Szinorg Universal Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta a bokrétaavató ünnepségen elmondta, hogy  a belvárosi hotel felépítésével Debrecenben megjelenik az első nemzetközi szállodaipari brand, a Mercure szállodalánc.

Papp László (Fidesz-KDNP), Debrecen polgármestere arról beszélt, hogy a város "erős turisztikai ősz előtt áll". Szavai szerint ezen a hétvégén is teltház lesz az összes szállodában, a nyáron 11 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma tavalyhoz képest, az őszi előfoglalások ennél is nagyobb arányt mutatnak. Ugyanakkor jelenleg mintegy ezer szoba hiányzik Debrecenben, amit valamelyest enyhítenek a most épülő szállodák - fűzte hozzá.

Kósa Lajos, a térség fideszes országgyűlési képviselője az Aranybika-tömbrehabilitáció első lépésének nevezte a Mercure szálló beruházását, amit az Aranybika szálló felújítása követ a Mathias Corvinus Collegium beruházásában. Lesz föld alatti parkoló a területen, és megújul a zsidó negyed is. Az elkövetkező 4-5 évben ez lesz Debrecen egyik legnagyobb tömbrehabilitációja - tette hozzá Debrecen korábbi polgármestere.
 

A 3300 négyzetméter alapterületű leendő Mercure szálloda négy lakószintjén 155 szobát alakítanak ki 310 férőhellyel, emellett a létesítményben helyet kap egy közel 120 férőhelyes étterem, bár és lounge, illetve egy nyitott éttermi terasz. Emellett megépül egy 120 férőhelyes konferenciaterem és egy mélygarázs. A debreceni üzleti célú szálloda a tervek szerint a jövő nyárra készül el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk