hirdetés
hirdetés

Dalí és Renoir-kiállítások jönnek Budapestre

A szürrealizmus és az impresszionizmus nagyágyúinak műveiből nyílnak hónapokig látogatható tárlatok fővárosunkban. 

hirdetés

"A hazánkban eddigi legnagyobb felhozatalú, több mint 150 eredeti műremeket számláló kiállítás felejthetetlen utazásra invitál Salvador Dalí grafikái, életnagyságú szobrai és egyéb különlegesen megmunkált műtárgyai közé, amelyek bátor anyaghasználatában az üveg, a bronz, az arany, sőt a gyémánt is szerepel.  A szürreális utazás egy különleges VR élményben csúcsosodik ki, amely minden látogató emlékezetében és képzeletében is maradandó nyomot hagy" - olvasható a Dalí-tárlat honlapján. A kiállítás a Király utcai Komplex Eventben látható Március 24. és június 30. között.

Fotó: dalikiallitas.hu
Fotó: dalikiallitas.hu

Tavaly a Szépművészeti történetének legerősebb évét zárta, négy világszínvonalú életmű-kiállítással. Cezanne, Bosch, Matisse és El Greco kiállításainak köszönhetően a múzeumba rekordszámú, 750 ezer látogató érkezett, sőt a Magyar Nemzeti Galériával együtt az intézmény egymilliósnál nagyobb közönséget fogadott - tekintett vissza 2022-re keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója - tájékoztatott az MTI. 

Depositphotos
Depositphotos

Baán László az idei tervekre kitérve a főigazgató kiemelte A festő és modelljei címmel szeptember 21-én nyíló, Pierre-Auguste Renoir alakábrázolásait a középpontba állító nagykiállítást. Az impresszionista mester életművéből Magyarországon most nyílik majd az első átfogó tárlat, amelyet évek óta készítenek elő a párizsi Musée d'Orsay-val és Musée de l'Orangerie-vel együttműködésben, de több más nagy gyűjteményből is érkeznek munkák - közölte.
A főigazgató elmondása szerint a kiállítás apropóját egy 2019-es gyűjteménygyarapítás adta, amikor a múzeum megvásárolta Renoir Fekvő női akt (Gabrielle) című remekművét. Ennek az akvizíciónak köszönhetően is, az őszi kiállításon először lesz együtt látható a francia mester 1903 és 1907 között festett három nagy, fekvő női aktja.

Turizmus Online/MTI

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk