hirdetés
hirdetés

Decembertől nyitva a magyarok kedvelt síparadicsoma

Akinek a halálhírét keltik, az bizony sokáig él. Nyár óta mást sem hallunk, csakhogy kinyitnak-e a szlovák síterepek és vajon lesz-e idén síelés. Donovalyban ez hivatalosan régen eldőlt, amikor meghirdették a szezonbérleteket. A síparadicsom december elejére tervezi a nyitást - írja a Síelők.hu.

hirdetés

Donovalyban a Szlovákiát is sújtó infláció miatt emelkednek idén a bérletárak, de a síközpont egyéb szolgáltatásait a tavalyi árakon kínálja. Elővételben, az interneten vásárolva akár napi öt euróval is olcsóbb lehet a napijegy főszezonban.

Tavaly népszerűvé vált a "Fresh Track" , amikor korán reggel, a többi síelő előtt, a frissen előkészített pályákon, tömeg nélkül lehet húzni az íveket. Az idei szezon újdonsága, hogy a Zahradiste oldalon kapukkal tűzött versenypályát (Race Track) alakítottak ki, ahol a célban az időnket is megtudhatjuk.

Egyre népszerűbb a sífutás is, amelyhez a síparadicsom főszezonban 25 kilométernyi karbantartott pályával szolgál. Ha mégis a meredekebb lejtőket választanánk, de lécek nélkül, akkor az idén bérelhető a Snooc Ski és Cart. Az előbbi olyan, mint amikor a szánkót keresztezik a síléccel (pl. snowbike), az utóbbi elől vastagabb talpat kapott, hátul pedig gumikerekeken száguld. Mindkét ülőalkalmatosságot érdemes kipróbálni egy-egy csúszásra!

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk