Délben bezár a Zóna

A Lánchíd utca lezárása olyan mértékben megnehezítette a ZONA életét, hogy a tulajdonosoknak meg kellett hozniuk a döntést: május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva az étterem az építési munkálatok idején, és várhatóan augusztus 26-án nyit újra a megszokott időben. 

Április 28-án lezárták a nyár végéig a Várkert Bazár előtt haladó Lánchíd utcát, mert csökkentett forgalmúvá alakítják. Ez számos előnyt hoz majd a városrész és látogatói számára egyaránt, átmenetileg azonban nagyon megnehezíti az itt működő éttermek, boltok és szállodák életét. A ZONA étterem például arra kényszerült, hogy korlátozza a nyitva tartásának idejét.

“A munkálatok megkezdésekor még nem lehetett tudni, milyen hatással lesz az utca átépítése a forgalmunkra, így például azt, hogy az ebédidőt vagy a vacsorát fogja jobban érinteni, de néhány nap után egyértelművé vált, hogy gyorsan intézkednünk kell a veszteségek minimalizálása érdekében. Mivel a tárgyalásaink, melyek a parkolás megkönnyítésére irányultak, nem vezettek eredményre, és a vendégeink láthatóan nem szívesen tettek kerülőt felénk ebédidőben, úgy döntöttünk, hogy május 27-étől csak vacsoraidőben lesz nyitva a ZONA.” - ismertette a helyzetet Baldaszti Péter, az étterem egyik tulajdonosa, a Baldaszti Group vezetője.

Az új nyitva tartás (18:30-tól éjfélig, keddtől szombatig) tehát május utolsó napjait, valamint a júniust és a júliust érinti. Ezt követően augusztus folyamán három hétre bezár az étterem, ami azonban nem a felújítási munkálatok miatt történik, hanem azért, mert több csúcsétteremhez hasonlóan a ZONA is szünetet tart.

A tulajdonosok bíznak benne, hogy még sikerül eredményeket elérniük a kivitelezőkkel és az I. kerületi önkormányzattal folytatott tárgyalásokon. Emellett folyamatosan keresik a megoldásokat az utcában található többi kereskedővel közösen arra vonatkozóan, hogy megkönnyítsék az ide irányuló közlekedést. Addig is arra biztatják a vendégeket, hogy taxival vagy gyalog jöjjenek el a Lánchíd utcába.

Forrás: Vendég & Hotel


Sonkafőzésnél  hallgassunk Bíró Lajosra!

Sonkafőzésnél hallgassunk Bíró Lajosra!  

Így nem lesz kemény és íztelen a húsvéti sonka.
Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka

Újra magyar lesz a Boci csoki és a Melba kocka 

Megvásárolja a Boci, a Melba és a Párizsi kocka védjegyeit a Cerbona a Nestlétől.
Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón

Több mint száz nemzetközi borszakértő a hazai boros csúcstalálkozón 

Több mint száz külföldi szakember ismerkedhet a magyar borral az idei Hungarian Wine Summit nemzetközi szakmai csúcstalálkozón.
Siemens-innováció:  ételmaradékból meleg víz

Siemens-innováció: ételmaradékból meleg víz 

A cég támogatásával valósul meg a hulladékból energiát előállító zöld megoldás.
Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában

Délutánba nyúló reggeli egy luxusszállodában 

A Matild Palace-ban jellegzetes helyi finomságokat és a nemzetközi villásreggeli-klasszikusokat kóstolhatunk.
Borok a húsvéti sonka mellé

Borok a húsvéti sonka mellé 

A legmeghatározóbb fogás az ünnep során a húsvéti sonka, de megválasztani mellé a megfelelő bort.
Két magyar pezsgő a világelitben

Két magyar pezsgő a világelitben 

Az egyik exkluzív termék, kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étterem számára készült.
Ünnepel a Balatoni Kör

Ünnepel a Balatoni Kör 

Tíz éves születésnapját ünnepli a Balaton közepén, egy hajón megalakult társaság.
Sakura ünnep a fedélzeten

Sakura ünnep a fedélzeten 

Az Emirates különleges tradicionális japán fogásokkal idézi meg a szigetország cseresznyefa virágzásához kapcsolódó hagyományait.
Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA

Vasárnap megnyílik a SÜTIUTCA 

A Csányi utcában 12 kültéri installációban mutatják be a kortárs zsidó kulturális és gasztronómiai életet.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.