hirdetés
hirdetés

Egy éve átadott autópálya-szakaszt bontanak Romániában

A Konca és Szelistye közötti 22 km-es szakasz építéséhez silány anyagokat használtak fel, a javításokkal év végéig kellene elkészülni.

hirdetés

A tavaly novemberi elnökválasztás második fordulója előtt avatta fel a Victor Ponta vezette szociáldemokrata kormány a Szászsebes (Orăştie) - Nagyszeben autópálya Konca (Cunţa) és Szelistye (Sălişte) közötti 22 km-es szakaszát annak ellenére, hogy a megrendelő állami út- és autópálya építő (CNADNR) tudta, a munkálatok nincsenek készen, ráadásul már augusztusban repedések jelentek meg az aszfalton.

Akkor azt mondták, „apró, vízelvezetési problémák” adódtak, amelyeket a kivitelező olasz Salini Impregilo saját költségén kijavít, a probléma súlyosságát feltáró igazgatót pedig kirúgták a CNADNR-től.

A 22 km-es szakaszt már korábban lezárták, tegnap viszont kiderült, hogy a foltozgatás édeskevés, 200 méteren teljesen szét kell bontani a sztrádát, mert az aszfaltréteg vízpárnán tocsog. Független szakemberek szerint az olaszok fittyet hánytak a tervekre, rossz minőségű anyagokkal dolgoztak, ám a CNADNR felületessége most sokba kerülhet, mert amennyiben december végéig nem készülnek el a javítások, akkor elveszítik a szakaszra kapott, vissza nem térítendő uniós pénzt.

A közlekedési tárca most vizsgálatot indított az alárendeltségébe tartozó CNADNR-nél.

Irházi János
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk