hirdetés
hirdetés

Észak-Magyarország turizmusának jót tett a tavaszi tél

A Tisza-tónak nem annyira, de azért a nyárra is gőzerővel készül a régió.

hirdetés

Januárban és februárban - a tavalyi azonos időszakhoz képest - 13,2 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a turisták ebben a térségben. Különösen hazai vendégeket fogadtak nagyobb számban a kedvező havas, téli időjárásnak köszönhetően. Így a zempléni- és a mátrai síparkokba érkezett több vendég. Különösen Sátoraljaújhely-, valamint a mátrai 3- és 4 csillagos megújult szállodák jeleskedtek a turisták elhelyezésében.

Molnár Anita azt is jelezte, hogy 2013 első két hónapjában országosan 1,6 százalékkal bővült a belföldi vendégéjszakák száma. Ezzel szemben az észak-magyarországi régió eredményei kimagaslóak. A kedvező folytatásban is bíznak, ezért a marketing igazgatóság a TDM-ekkel összefogva erőteljes piaci kapcsolatokat szervez a következő hónapokra is. Ennek jegyében már tart az Alföld Road Show Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, Szegeden és Kecskeméten, ahol bemutatják a régió turisztikai kínálatát.

Az érdeklődők kedvező fogadtatásának köszönhetően az elmúlt időszakban megújult a turisztikai termékek választéka. Az eddigi kirándulási tapasztalatokra építve ma már több napos üdülésekre tervezhető programokat ajánlanak például Zemplénben, a Mátrában, valamint a Bükkben fürdőkkel, várakkal, Egerben pedig új borfajtával várják a turistákat.

Az észak-magyarországival határos a Tisza-tavi turisztikai régió, már közel sem zárta olyan szerencsésen a téli hónapokat. A korábbi éveben bevezetett téli jégtúrák ugyanis a kedvezőtlen időjárás miatt idén elmaradtak. Emiatt januárban és februárban a vendégéjszakák száma közel kilenc százalékkal csökkent a tavalyi hasonlóhoz képest. Jó hír, hogy májustól - az előfoglalási adatok szerint - már megtelnek a szálláshelyek és különböző programokkal várják a turistákat.

Továbbra is fő látványosság a Tisza-tavi Ökocentrum Poroszlón. Emellett várhatóan kerékpáron, vízen és gyalogosan is sokan igyekeznek felfedezni a Tisza-tavi táj természeti szépségeit akár kétszáz kilométeres körzetből érkeznek.

A szolgáltatók jelzése szerint a következő hónapokra közülük többen, egyszerre hét-nyolc napra is lekötötték az egyes szálláshelyeket. Ebben élen jár Poroszló, Sarud és Tiszafüred. Nemcsak a nyári főszezon sikerében bíznak a tisza-taviak: az őszi hónapokban a horgászok, illetve a természetközeli programokat kedvelőkre is számítanak. Így megismételhetik a tavalyi kimagasló eredményeket a vendégforgalomban.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk