hirdetés
hirdetés

Fizetős poggyászkocsik Ferihegyen

Szép új poggyászkocsikat használhatnak május közepe óta az utasok Ferihegyen. A dolog szépséghibája, hogy immár fizetni kell értük.

hirdetés

A Liszt Ferenc repülőtéren újakra cserélték a régi, de még működőképes poggyászkocsikat, melyek eddig a parkolókban voltak elhelyezve a szabad ég alatt. A kocsik most fedett tárolókban, sínen rögzítve állnak, használatukért 300 forintot vagy egy eurót kell fizetni. Minden olyan repülőtéren, ahol arra szeretnék szoktatni a közönséget, hogy vigye vissza a pénzért kölcsönzött kocsit a helyére, használat után a befizetett összeget az automata visszaadja. Nem úgy minálunk, az üzemeltető Budapest Airport a 300 forintokat, illetve az egy eurókat megtartja.

„Május 15-én vezettük be az új rendszert. A régi kocsik megkoptak, tönkrementek vagy eltűntek, ezért volt szükséges az újak beszerzése. Összesen 300 darab vadonatúj, formatervezett, könnyebben irányítható kocsit telepítettünk, amivel egyszerűbb a manőverezés. Az utasok már négy elosztóponton találkozhatnak a kocsikkal és a szolgáltatás folyamatos lesz, mert azokat a kocsikat, amelyeket használat után az utasok nem tolnak vissza a sínbe, továbbra is állandóan gyűjti majd az ezért felelős szolgálat. Az új rendszerben a poggyászkocsik igénybevétele sok más reptérhez hasonlóan bérleti rendszerben működik, azaz a sínek mellé kihelyezett automaták csak a bérleti díj megfizetése ellenében engedik a csomagszállító kocsik elvételét. Egy kocsi szolgálatba állítása 300 forintba vagy 1 euróba kerül, az ebből származó bevétel biztosítja a folyamatos utánpótlást és karbantartást, hogy a szolgáltatás hosszú távon is magas színvonalon működhessen” – közölte megkeresésünkre a Budapest Airport sajtóosztálya.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk