hirdetés
hirdetés

Háromszáz tájház nyitja meg kapuit

Közvetlenül ötvennél is több, közvetve viszont mintegy háromszáz tájház mutatja be késő őszig tartó programjait a hétvégi tájházak napja rendezvényen.

hirdetés

Az eseményhez csatlakozó intézmények országszerte kedvezményes vagy díjmentes belépőkkel várják a vendégeket, és szakvezetéssel mutatják be a népi emlékeket őrző kiállításokat, az egykori falusi, tanyasi életmódot felidéző gyűjteményeket.

Sok helyen hagyományőrző csoportok lépnek föl, és kézműipari termékeket lehet megtekinteni, vásárolni, illetve fogyasztani - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Megismerhetjük a magyarság múltját

A programsorozat alkalmat nyújt a magyarság múltjának megismerésére, a régiek által fölhalmozott tudásanyag, és az ezt őrző szokásrendszer újragondolására.

A Magyarországi Tájházak Szövetsége által szervezett hétvége Szent György ünnepéhez kötődik, ahhoz az időszakhoz, amely április végén a tavaszi megújulást hozza. A paraszti kultúrában április 24. összekapcsolódott a természet ébredésével, az állatkihajtással is, ezért is választotta a szövetség a Szent György napot követő hétvégét arra, hogy az egyes intézmények megnyissák kapuikat a látogatók előtt.

A kétnapos országos rendezvénysorozat központi megnyitó ünnepségét a hajdúszoboszlói gazdaházban tartják szombat délelőtt.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk