hirdetés
hirdetés

Idén három intézmény kapott Közösségi Múzeum elismerő címet

Idén három intézmény vehette át a Közösségi Múzeum elismerő címet csütörtökön a tatai Német Nemzetiségi Múzeumban rendezett Együttható! konferencián - tájékoztatta Szabadtéri Néprajzi Múzeum - Múzeumi Oktatási és Módszertani Központja (MOKK) az MTI-t csütörtökön.

hirdetés

Mint írják, az EGYÜTTHATÓ! konferencia a Petőfi 200 emlékévhez is kapcsolódó Közösségek Hete idei kiemelt szakmai eseménye. A közösségi múzeumi működést tanúsító okleveleket ebben az évben Széchenyi Zsigmond Kárpát-medencei Magyar Vadászati Múzeum, a budapesti Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, valamint 2022-ben megnyílt Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont érdemelte ki.

Magyar Pénzmúzeum / Fotó: Facebook
Magyar Pénzmúzeum / Fotó: Facebook
 

A MOKK kezdeményezésére 2019-ben alapított elismerését azon muzeális intézményeknek ítélik oda, amelyek közösségi részvételi alapon működnek, a múzeumi alaptevékenységükkel összehangolt közösségépítő munkát folytatnak, valamint bevonják munkájukba a helyi lakosságot, a civil szervezeteket és egyéb partnereket. Az elismerő okleveleket Szende László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium Múzeumi Főosztályának főosztályvezetője, valamint a Szabadtéri Néprajzi Múzeum képviselői, Cseri Miklós főigazgató, Bereczki Ibolya ágazati feladatokért felelős főigazgató-helyettes és Nagy Magdolna, a MOKK igazgatója adta át.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk