Egy amerikai weboldal jól áttekinthető, látványos piktogramrendszer segítségével vázolja fel a világ italkülönlegességeinek útmutatóját. Nem kell többet szomorkodnunk, ha saját kezűleg gyártanánk le magunknak egy kis nyugat-afrikai ogogorót, illetve ha most üstöllést (három év múlva) örömmel elkortyolgatnánk egy pohár kínai huangjiut. A whisky-hez, tequilához, vodkához és szakéhoz mérhető nagykutyák is megjelennek a listán, illetve örömmel tapasztalhatjuk, hogy a görög ouzo és a perui pisco közé a (na, milyen illetőségű?) pálinka is beszorult rajta. Erre bizonyíték ez az infografikából kiragadott részlet:
A teljes lista ezen a hiperhivatkozáson kereshető fel:
Így készítse el házilag a világ italait!
A világ folyékony, alkoholos specialitásainak lelkes hívei igazán hálásak lehetnek a kaliforniai WineBags.com nevű oldalnak, hiszen a website infografikája révén még közelebb kerülhetnek a közkedvelt nedűk házilagos elkészítésének csínjához és bínjához.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál
A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje
Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból
A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején
Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon
Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc
A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata
Új séf, új étlap, új élmények.

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme
Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.