hirdetés

Jön a Fehérvári Lecsófőző Vigasság

A város határain kívül is ismert közösségi esemény idén is sok száz résztvevőt vonzott, akik a főzés mellett zenés, táncos programokkal is szórakozhatnak majd szeptember 23-án.

hirdetés

Múlnak az évek, de a Fehérvári Lecsófőző Vigasság mit sem veszít népszerűségéből: idén az első két napon már a főzőhelyek felét lefoglalták a rajongók, és néhány hét elteltével a szervezők már ki is tehették a telt ház táblát a jelképes kapura.

A színpadot a szokott helyen, a Zichy ligetben találják a vendégek. Itt elsőként a Csimota zenekar gyermekkoncertje szól: az interaktív műsorban népdalok, retro gyerekdalok, megzenésített versek és saját szerzemények hangzanak el, és nem marad el a közös zenélés és daltanulás sem. A muzsika után táncosok érkeznek: a Székesfehérvári Balett Színház, a MissCsipop Dance, a Friendance Tánc- és Mozgásstúdió, a Felicita Kulturális és TáncSport Egyesület, a Step and Style Studio, a Megadance Székesfehérvári Táncszínház Egyesület, a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, a Free Spirit Dance és a Dance Studio Nagy-Kuthy tehetséges, ifjú növendékei mutatkoznak be a közönség előtt.

Délután négy órakor kezdődik a lecsófőző verseny eredményhirdetése, amelyen kiderül, ki lesz 2023-ban a Lecsókirály, új gazdára talál a Sipi Emlékkupa, díjazzák a Legdekoratívabb Főzőhelyet és a zsűri is átad egy különdíjat. A városi nyugdíjasklubok sportvetélkedőjének díjait is hagyományosan ezen az eseményen adják át.

Az ünnepélyes pillanatok után kezdődik Vajtó László gasztro stand-up show-ja: a nemzetközi turisztikai magazin műsorvezetője a humoros, interaktív főzés során egyedi specialitásokat készít a közönség segítségével. Az idei Lecsót a Velorex GTI Zenekar zárja – a banda repertoárjában többek között ZZ.Top, Status Quo, Ted Nugent, Whitesnake, Clutch, AC/DC, Thin Lizzy, Aerosmith és Lenny Kravitz számok szerepelnek. Zene persze idén sem csak a színpadon szól majd, ahogyan mindig, most is utcazenészek járnak körbe a főzők között: a Band of StreetS, a Sopianae Brass, a PTE Brass Band és a New Orleans Marching Band gondoskodik a jó hangulatról.

(forrás: Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk