Kávé-fronton és új shop-kínálattal erősít a Shell

Miután felmérték a hazai utazók szokásait, úgy döntöttek, hogy európai piacukkal összhangban, két új területre is fókuszálnak ezentúl magyarországi töltőállomásaikon.

A magyarok újra több időt töltenek úton, és a hosszú kilométerek megtétele során szeretnek egy finom kávéra megállni a töltőállomásokon. A Shell által a vásárlók körében végzett felmérés szerint a kávé az egyik fő indok, amiért az emberek eldöntik, mely töltőállomáson állnak meg tankolni, hallhattuk azon a sajtótájékoztatón, amelyet október 6-án, egy pesti állomáson tartottak.

Lassan vissza a normális kerékvágásba

A 2020-as és 2021-es felméréseken alapuló fogyasztói trendek azt mutatják, hogy a magyarok lassan visszatérnek a járvány előtti szokásaikhoz, és kezdenek többet utazni. Míg tavaly áprilisban a megkérdezettek 40 százaléka mondta azt, hogy kevesebbet kíván utazásra és nyaralásra költeni, addig 2021 márciusában már a válaszadók közel 40 százaléka jelezte, hogy belföldi utazásokat és nyaralásokat, 20 százalékuk pedig külföldi utazásokat tervez. "Örülünk, hogy a magyar autósok lassan visszatérnek a járványt megelőző időszak szokásaihoz. A Shell magyarországi töltőállomásain a kávéértékesítés volumene újra közel hasonló szinten van, mint 2020 elején", mondta Zákány Matild, a Shell Hungary Shop Üzletágának vezetője a tájékoztató alkalmával.

Nagyon is számít, hol milyen a kávé

Az NMS Market Research által végzett felmérés szerint a hosszú (több mint 3 órás) autóutak során a magyarok többsége rendszeresen megáll egy rövid pihenőre, általában töltőállomásokon. Ilyenkor pihennek, valamint felfrissülnek, miközben hideg vagy meleg ételt és italt is szívesen fogyasztanak. A felmérésben résztvevők számára a kávé minőségét leginkább a származási ország, az üzletben található, a prémium minőségű kávéital elkészítését biztosító professzionális kávégép, valamint a rendelkezésre álló kávétípusok széles választéka garantálja.

A kávé és a hosszú autóút együtt jár

A kávéfogyasztás gyakorisága Magyarországon egyenes arányban van a tankolások számával, így kiaknázható lehetőséget rejt, érdemes a töltőállomásokat rövid kávészünet helyszínévé alakítani. Ezt alátámasztja, hogy a vásárlók 2/3-a inkább a töltőállomáson fogyasztja el kávéját, hogy egyben rövid pihenőt is tartson.

A mobilitás változó trendjei szerint a jövőben a vásárlók valószínűleg több időt töltenek majd a Shell töltőállomásokon, hiszen kávézhatnak, hozzá hideg-meleg ételeket fogyaszthatnak, sőt akár be is vásárolhatnak a Tescoval kötött stratégiai megállapodásnak köszönhetően, szuper választékot kínálva 23 töltőállomásukon, a 0-24 órás nyitvatartás idején. 

Kétféle saját márkát kínálnak

A vállalat a kávéforgalmazási tapasztalataira és a shopjaiban nyújtott kávéházi élményre építve a Shell Café márka bevezetése mellett döntött számos európai országban, köztük Magyarországon is, hangzott még el. Az üzletek két egyedi kávékeveréket kínálnak, amelyeket világszerte elismert kávészakértők és pörkölőmesterek fejlesztettek ki. Ezek következők: egyik a "Dél-Amerika íze" elnevezésű kávékeverék (80% arabica, 20% robusta) egy intenzív, fűszeres ízvilágot hozva, a másik pedig az "Afrika íze" nevet kapta, ez lágyabb, gyümölcsösebb a másiknál, köszönhetően többek közt a 90% arabica és 10 % robusta tartalomnak.  Mindkét saját kávébrandjük teljes mértékben megfelel a legmagasabb szintű fenntarthatósági és etikai követelményeknek, a készítésükhöz használt kávészemek az Esőerdő Szövetség tanúsítványával rendelkeznek (Rainforest Alliance Certified™). Végül megtudtuk azt is, ahol nincsenek professzionális karos kávégépek - idén ilyennel 40 állomásukat szerelik fel -, ott a cég automata gépeket szerel fel, amelyek pont azt a minőséget képviselik, mint karos társaik. 

 

 

Forrás: Grayling Hungary


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.