hirdetés
hirdetés

Közös felelősséggel a Mátra jövőéért

A jövőben miként tudnak még jobban együttműködni a Mátra turizmusának fejlesztésében? - erre adtak választ csütörtökön a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület és az Egererdő Zrt. szakemberei, amikor együttműködési megállapodást kötöttek.

hirdetés

Gyöngyösön, a Mátravasút induló állomásán tartott ünnepélyes találkozón Jung László, az Egererdő Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a cég elsősorban termelő feladatokat lát el, de közreműködik a természetvédelemben és a turizmust is segíti. Emlékeztetett, hogy a Mátra idegenforgalma az 1890-es években lendült fel igazán, amikor a kiváló jogásznak Hanák Kolosnak köszönhetően elsőként alakult meg az országban a Mátra Egylet. Azóta  sok magyar és külföldi vendég vonzó látogatóhelye lett hazánk legmagasabb hegyvidéke. A Mátrában több száz kilométer hosszú turista útvonalat létesítettek, amelyeken keresztül évről évre sokan barangolják be a hegy különböző részeit. Emellett turisztikai, illetve autóversenyt is rendeznek a Mátrában, melyek támogatója az Egererdő Zrt.

A továbbiakban a Mátravasút szerepét emelte ki, amely fontos szerepet játszik a turisták szállításában a vonzó tájon kiépített vonalon a mátraaljai várostól Lajosházáig. A társaság a turizmus erősítésére már korábban csatlakozott szilvásváradi és az Eger Térségi TDM-hez, ezentúl viszont a Gyöngyös-Mátra TDM tagjai is lesznek. Ezzel is elősegítik a szorosabb együttműködést a pályázatoknál, a közös feladatok megoldását a Mátra fejlesztésében, illetve a turisták színvonalasabb kiszolgálásában. Bejelentette, hogy az Egererdő pályázatot nyújt be a Mátra ökoturisztikai fejlesztésére. Véleménye szerint a mostani együttműködés az erdész és az idegenforgalmi szakma közös  összefogását jelképezi a jövő Mátrájáért.

Kósa László, a Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület elnöke arról beszélt, hogy az Egererdő Zrt-vel való megállapodás fontos mérföldkő az egyesület életében. Ezzel nemcsak a pályázati lehetőségek bővülnek, hanem közös erővel a mátrai erdők védelmének javításáért is még többet tehetnek. Mindezek mellett hazánk legmagasabb hegyvidékén az egyedi tiszta levegő kihasználásával az elkövetkező időszakban  a Mátra az egészségmegőrzés egyik fontos centruma lehet. Erre fokozottan igyekeznek ráirányítani a figyelmet.

Elismerően szólt az együttműködésről Bozsik István, Gyöngyös alpolgármestere és hozzátette, hogy a Mátra az ország tíz legismertebb tájegységhez tartozik, amelyet egyre többen látogatnak és ismernek meg. A turisták minőségi ellátását szolgálják az utóbbi időszakban megvalósított fejlesztések. Így Mátraházán két-, Galyatetőn egy négycsillagos szállodában pihenhetnek a vendégek. A Sástónál Adrenalin-parkot létesítettek és hamarosan befejeződik a volt kemping négycsillagos fogadóhellyé történő átalakítása is. A közös feladatokat csak közös felelősséggel valósíthatják meg a Mátra jövőéért együttműködők - tette hozzá.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk