Magánerős szálloda-beruházás Nyíregyházán

Százmillió forint összegű magánerős beruházással négycsillagos szállodává alakították át Nyíregyházán a Centrál Hotelt.

A keddi átadáson Bánszkiné Mészáros Irén tulajdonos-igazgató az MTI-nek elmondta, hogy a húsz éve működő vállalkozás a nyereségéből fejlesztette a szállodát, amelyhez nem pályáztak semmilyen beruházási támogatás elnyerésére. Hozzátette: támogatást a szálloda húsz dolgozójától kértek és kaptak, akik szabadidejükben közreműködtek a felújítás előkészületi munkálataiban is. A beruházással - folytatta Bánszkiné Mészáros Irén - a piaci igényekhez igazodtak, hogy az üzleti szférából adódó törzsvendégkörüket az elvárásaiknak megfelelően kiszolgálhassák a Nyíregyháza belvárosában lévő hotelben.

Az igazgató tájékoztatása szerint a magánvállalkozás múlt évi árbevétele mintegy 85 millió forint volt, amit az idén várhatóan 30 százalékkal növelnek, s jövőre - a beruházás eredményeként - további forgalomnövekedésre számítanak. A Centrál Hotelben 33 szoba és hét lakosztály van, illetve például welness részleg és kétszáz személyes konferenciaterem. Az avatáson Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) Nyíregyháza polgármestere kiemelte: a városban korábban a négycsillagos szállodák kínálata meglehetősen szűkös volt, az idén viszont már a másodikat adják át.

A Centrál Hotel most elkészült beruházása mellett márciusban négycsillagossá fejlesztették az Aventinus Hotelt is, részben szintén magánerős, 180 millió forint összegű befektetéssel. Hozzáfűzte, hogy a gyógyhellyé nyilvánított, a városhoz tartozó Sóstógyógyfürdő egészségturizmusa jelentős idegenforgalmat vonz a szabolcsi megyeszékhelyre.

Forrás: MTI


KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.
MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.